eL sERVEI D’AUTOOCUPACIÓ guanya el pols en ple moment d’incertesa

Com tots vosaltres, aquests darrers mesos hem descobert que era això d’estar confinat i sens ha fet estranys això de no poder atendre presencialment a les persones i hem hagut d’adaptar-nos a corre cuita a las comunicacions virtuals. Desprès d’un primer temps de desconcert, mica en mica ens hi hem anat acostumant.

Les primeres accions, van anar encaminades a donar suport als negocis creats des de el servei, vam intentar estar al seu costat i oferir-los la informació de les mesures i ajuts als que es podien acollir, valorant la situació de cada cas individualment.

Per altra banda, com a servei que gestiona els el Punt d’Autoocupació Incorpora de l’Obra Social la Caixa a Girona i a les Terres de l’Ebre, vam fer el seguiment de totes les gestions en curs i dels projectes que estaven en procés d’obertura i que es van veure sorpresos pel tancament de totes les activitats comercials i socials.

Ara que ja hem entrat en una dinàmica de semi-normalitat, ens agradaria posar en valor la valentia dels emprenedors i emprenedores que hem pogut acompanyar i que segueixen al capdavant dels seus negocis. El nostre reconeixement a aquelles persones que van decidir continuar els seus projectes malgrat les grans dificultats que han hagut de superar i del difícil camí que els hi espera d’ara en endavant.

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma del 14 de març hem estat treballant en la realització de 13 projectes de nous negocis.

Destacar els casos del sector de l’hostaleria, en un moment tant difícil s’han creat nous negocis com els de l’Eva i en Jordi amb el seu restaurant “Gluten free”, en Josep, l’Eva i la Neus amb les seves cafeteries, bars, restaurants, En Jordi amb la franquícia “LLagurt” , el forn de pa d’en Luis Hernan i la Margarita, la botiga d’alimentació “sense gluten” de l’Eduardo i la Marta, els productes ecològics per la llar de la Melania. També les altes d’en Marco Antonio i d’en Juan Alberto en un sector tant important actualment com el transport i repartiment de paqueteria, el sector comerç amb la botiga de roba Outllet del a Andrea, la Miriam amb la seva perruqueria i centre de bellesa i l’Angel amb la seva empresa d’arts gràfiques. Tots ells i elles, han decidit seguir endavant malgrat tot i nosaltres hem estat i seguirem al seu costat per recolzar-los en el que ens sigui possible, perquè aconsegueixin consolidar el seu negoci i superar aquests moments de tanta incertesa.

Per tant, actualment des del Servei d’Autoocupació Gentis, des de els nostres punts d’actuació a Girona i a les Terres de l’Ebre, ens agradaria transmetre que mantenim actives totes les línies de col•laboracions amb ajuntaments i altres entitats públiques, amb la xarxa d’oficines Caixabank i amb les Entitats Socials del grup INCORPORA, per tal de poder oferir el millor servei a les persones usuàries i ajudar-les a treballar en la seva idea de negoci per poder fer-la realitat.

Com et podem ajudar?

  • T’assessorem a l’hora de definir el projecte. Conjuntament fem un pla d’empresa que garanteixi la viabilitat i el creixement del projecte, amb el suport de personal tècnic especialitzat.
  • T’ajudem a trobar finançament
    Assessorem sobre els requeriments de finançament i en l’inici de l’activitat. Analitzem quines vies de finançament hi poden haver a través de microcrèdits socials.
  • Et fem un seguiment personalitzat. Per afavorir la consolidació del negoci propi, t’oferim acompanyament, tutorització i suport, abans, durant i després de començar l’activitat empresarial.

Sobre l’autoria

Josep Ensenyat, tècnic del Punt d’Autoocupació Incorpora de Gentis a Girona

En Josep gestiona accions del servei d’Autoocupació i Emprenedoria de l’entitat i té el seu focus en la reactivació de l’economia local, social, cooperativa i comunitària. El podeu trobar a la seu de Gentis de Girona.