Gentis 9 Què fem 9 Orientació i treball

Serveis d'Orientació i Treball

Programes dirigits a la millora de l'ocupabilitat

Què són els programes de millora de l’Ocupabilitat?

A la Fundació Gentis portem a terme un servei de Recursos Humans especialitzat en inserció sociolaboral. Centrem l’activitat en l’orientació, la intermediació laboral i els processos d’emprenedoria.

Com treballem les estratègies d’orientació i treball?

El model de referència de treball és l’ocupabilitat per competències, on el projecte professional (pla d’inserció laboral) es converteix en un trajecte per a desenvolupar competències, entenent l’apoderament de la persona ocupable com la fi i el camí per a poder-les treballar.

Aquest model d’intervenció parteix del reconeixement de que totes les persones atresoren capital competencial.

Pots seguir el dia a dia a

Orientació Laboral

Al servei d’Orientació laboral de la Fundació Gentis proporcionem a les persones que volen una millora de la seva situació laboral. Ho fem a través d’un treball en assessorament personalitzat i ajustat a les seves necessitats i interessos.

L’objectiu és facilitar a les persones el procés de recerca de feina, per tal que puguin trobar una ocupació.

Aquest servei també desenvolupa programes específics d’orientació laboral subvencionat pel Fons social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

U

Busques feina?

Necessites un cop de mà per la teva cerca activa de feina? Fa temps que hi busques i no te’n surts?

Canvi professional

Et trobes capgirant la teva vida professional? Necessites fer un canvi en la teva feina actual i et costa gestionar-ho?

Creixement professional

Necessites millorar les teves habilitats o competències clau? Et proporcionem els recursos que necessites per conèixer les competències més demandades al mercat de treball.

Intermediació amb l'empresa

Al servei d’Intermediació Laboral de la Fundació Gentis posem en contacte persones que són demandants d’ocupació i que estan en un procés actiu de recerca de feina amb aquelles empreses que necessiten trobar personal per cobrir llocs de treball.

Posa’t en contacte amb l’equip del servei d’Intermediació laboral:

R

Si necessites incorporar personal al teu equip

R

Si vols formar part de la borsa de treball i plataformes d'inserció de les que formem part

R

Si vols conèixer quins perfils professionals són els més demandats en la zona on vius

R

Si et cal Suport tècnic en el procés de selecció i de contractació de les persones candidates

Posa't en contacte amb nosaltres

Si necessites un servei especialitzat d’orientació i inserció laboral…

Projectes destacats

Agència de Col·locació

Punt d’orientació laboral a Tortosa i Barcelona Números de registre 0900000065 i 0900000019.

Des d’octubre de 2014 som agència col·laboradora del SOC Tortosa, Girona, Barcelona i Solsona. I des del Gener 2015 amb número de registre 0900000216 actuem com agència de col·locació a Deltebre, Tarragona, Santa Maria de Palautordera i Salt.

Accions d’Orientació i Acompanyament a la Inserció de la xarxa d’orientació per a l’ocupació (PO) (antic IPI)

Programa que desplega accions d’orientació i acompanyament a la inserció de persones en situació d’atur a Montblanc i Barcelona.

Servei d’Ocupació de Catalunya, SOC.

Logo-SOCcol-logo-ue

Programa d’orientació i formació per a persones afectades pels ERTO

El Programa mixt d’Orientació i Formació s’adreça a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) com a conseqüència de la crisi derivada del COVID-19.

És un programa que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i està 100% subvencionat. Per a més informació: Programa mixt d’Orientació i Formació s’adreça a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Demarcació de Barcelona, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre

Programa Joves en Pràctiques

L’entitat participa del programa Joves en Pràctiques i ha fet contractacions en el marc de les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançada per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.

Demarcació de Barcelona, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre

 

Programes Singulars

Programes Integrals per a joves de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Demarcació de Barcelona, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre

 

Formem part de la xarxa “Red Araña”

Xarxa d’entitats que presten serveis perquè els joves trobin una feina. Els seus programes s’organitzen individualment o en col·laboració amb entitats públiques i privades.

Les entitats que componen la xarxa no només ens esforcem per arribar al major nombre de joves aturats, sinó que practiquem experiències pilot que suposin solucions tangibles. Tots els centres que componen la xarxa incideixen en l’educació per a la iniciativa d’emprenedors, elaboren materials d’orientació sociolaboral i analitzen les perspectives del mercat de treball, entre altres activitats.

Red Araña, entidades por el empleo.

logo-RED-ARANA-300x138

Ateneus cooperatius

En el marc del Programa AraCoop formem part, amb incidència en els territoris de Girona i Terres de l’Ebre, del Programa d’Ateneus Cooperatius.

Els Ateneus Cooperatius són l’espai de trobada, aprenentatge i reflexió col·lectiva, cooperació i transformació social per:

  • Esdevenir un espai de referència al territori.
  • Visibilitzar l’economia social i cooperativa.
  • Fomentar la creació de noves empreses de l’economia social.
  • Generar riquesa i ocupació de qualitat als territoris.

Concretament,

Ateneus Cooperatius Terres Gironines.
Ateneus Cooperatius Terres de l’Ebre.

Servei de “Empleo con Apoyo”

Programa cofinançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, amb càrrec a la convocatòria de l’assignació tributària de l’IRPF 2015 i promogut per l’Associació Espanyola de Treball amb Suport (AESE) com a entitat organitzadora.

SEPE i AESE.

col-gob-esp-sanidadlogo AESE-300x140

Programes Obra Social “La Caixa”

Formem part de la Xarxa Incorpora, de la Fundació ‘La Caixa’. El programa promou l’inserció laboral de persones en situació o en risc d’exclusió social: joves menors de 30 anys, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat, dones víctimes de violència de gènere a Terres de l’Ebre, Girona, Barcelona i Santa Maria de Palautordera. A més a més, desenvolupem l’itinerari Reincorpora i actualment disposem del Punt d’Autoocupació Incorpora (PAI).

Fundació Obra Social ‘La Caixa’.

Forma i Insereix

Programa formatiu i inseridor al voltat de l’especialitat formativa d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

Programa de mesures actives d’inserció per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones en risc o en situació d’exclusió social (MAIS)

Programa formatiu i inseridor adreçat a persones destinatàries de la renda mínima d’inserció. Consulta el Díptic del Programa.

 

Punts d’actuació: Flix, Tortosa, Amposta, Tarragona, Valls, Barcelona Vilardell, Barcelona Salvador Espriu, Vallirana, Pineda, Salt, Sils, Viladecans, Palamós, Castelló Empúries, Valls, Vilafranca del Penedès, Vilassar de Mar, Canet de Mar, Girona, Santa Maria de Palautordera i Olot.

Altres municipis d’influència: L’Ametlla de Mar, Cambrils, Sant Feliu de Guíxols, Figueres, L’Escala, Sant Pere Pescador i Cassà de la Selva, Llagostera, Malgrat de Mar i Llinars del Vallès.

Cofinançat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

col-logo-ue

 

Programa Treball i Formació

Programa formatiu i inseridor adreçat a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció al voltant de l’especialitat: Suport en la Promoció Turística de les Terres de l’Ebre (Deltebre).

Programa Treball amb Suport (TAS)

Programa que desplega accions d’orientació i acompanyament a la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental en empresa ordinària des del 2009 fins al 2013 (actual SIOAS) (Girona i Tortosa).

Serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció (SIOAS) (antic POIN i TAS)

Programa que desplega accions d’orientació i acompanyament a la inserció de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental a Barcelona, Salt, Sils, Tarragona, Tortosa i Falset. Consulta el Díptic del Programa.

Cofinançat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

col-logo-ue

Itineraris d’inserció per a persones sota mesura judicial

Desenvolupament d’itineraris d’inserció laboral per a persones sota mesura judicial des del 2000 (Barcelona).

CIRE.

logo-cire

Accions formatives en Emprenedoria

Juntament amb la Xarxa de formació per a persones treballadores -FISS desenvolupem cursos per a persones en situació de desocupació i per a treballadors en actiu en àrees temàtiques com l’emprenedoria, el màrketing estratègis i gestió i administració en el sí d’una activitat econòmica.

Girona.
Barcelona.
Tarragona.
Terres de l’Ebre.

Programa Làbora

Programa pel foment de l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de les entitats socials i el teixit empresarial de la ciutat.

Ajuntament de Barcelona

       

 

          

Itineraris per a la Millora Competencial i Inserció de Persones amb Discapacitat i Malaltia Mental

El plantejament del servei és donar una atenció individualitzada i integral de les persones que es troben com a demandants d’ocupació i que tenen reconeguda una discapacitat i/o malaltia mental.

Programa Arsis-Encuentra Empleo

Programa d’Atenció a persones desocupades Arsis – Encuentra Empleo.

Demarcació de Barcelona

Programa Orienta

El Programa Orienta és un servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció per millorar l’ocupabilitat de les persones.

Poden participar:

  • Les persones demandants d’ocupació en situació d’atur
  • Les persones treballadores en situació de precarietat laboral

Requisit per participar:

  • Estar inscrit/a al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa en el moment d’iniciar el programa.

Punts d’actuació

Maçanet de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona (Salvador Espriu), Barcelona (Vilardell), Barcelona (Ciutat Vella), Areny de Munt i Mora d’Ebre.

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE)

Les accions són sense cost per a les persones participants

Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent, o bé a la nostra entitat.

Per més informació: http://serveiocupacio.gencat.cat

Utilitzem galetes per millorar el funcionament d'aquesta web. Si continua accepta la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
.
.