Gentis 9 Internacional

Àrea internacional

Presència internacional i projectes

L’entitat, guiada pel seu compromís de millora de la qualitat de vida de les persones amb especials dificultats, segueix amb atenció les evolucions de l’entorn europeu en relació amb aquesta comesa, tant en l’àmbit de les Institucions Europees com d’aquells fòrums des d’on es treballa per a la defensa dels interessos de les persones en risc d’exclusió social.

Així, la presència institucional de Gentis a Europa, com a tal i/o en representació de l’interès de les persones amb qui treballem, es materialitza en les següents plataformes:

European Association of Service Providers for persons with Disabilities

L’Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a persones amb discapacitat és una ONG sense ànim de lucre en el sector de la discapacitat, promou les perspectives de més de 17.000 serveis socials i les seves associacions paraigües. Hi ha més de 80 milions de persones amb discapacitat a tot Europa. El principal objectiu de la EASPD és promoure la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat a través de sistemes de serveis eficaços i d’alta qualitat. Fundació Gentis és membre de l’EASPD: www.easpd.eu

European Association of Cities, Institutions and Second Chance Schools

Es tracta d’una organització independent sense ànim de lucre i d’àmbit internacional de la que formem part. Aglutina organitzacions que promouen l’accés a l’educació o al mercat laboral de joves en risc d’exclusió:  http://www.e2c-europe.org.

 

EASPD Annual Conference 2019 a Helsinki

L’assemblea anual amb el lema “Staff Matters! Disability Workforce of Tomorrow” es va centrar en la contractació, retenció i formació dels i les professionals de l’àmbit de l’atenció i el suport social a les persones davant un context de creixent demanda de prestació de serveis d’acord amb la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Assemblea General de la xarxa E2C a Matosinhos (Portugal)

Participem a la conferència anual de la réseau MedNC per treballar noves pràctiques i afrontar nous reptes per tal de millorar la qualitat de la inserció laboral dels joves de les escoles de Noves Oportunitats.

Projecte Erasmus+ You(TH) Are (P)art

Vam rebre una invitació de l’Escola de Segona Oportunitat de Matosinhos, Portugal, per participar en el projecte Erasmus+ You(TH) are (P)art representant la xarxa E2O Espanya.

Projecte Europeu Let Me Down

Participem d’una formació per a professionals de l’atenció a persones joves amb síndrome de Down a Palermo en el marc del Projecte Let Me Down, per tal de continuar treballant per la seva inclusió a través dels intercanvis de bones pràctiques i noves eines per millorar l’educació no formal de les persones joves. Projecte liderat per l’ONG italiana Cooperazione Internazionale Sud-Sud del que hi particen l’Associazione Famiglie Persone Down, la Bottroper Werkstätten gGmbH i la Universitat de Girona.

Necessiteu més informació? Voleu socis per dinamitzar els vostres projectes socials internacionals?

Volem contribuir i encoratjar la participació de les persones amb les que treballem en aquests programes de gestió de coneixement, així com en d’altres programes europeus, i per això  s’ha desenvolupat un servei de suport especialitzat en projectes socieducatius internacionals.

Utilitzem galetes per millorar el funcionament d'aquesta web. Si continua accepta la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
.
.