Gentis 9 Internacional

Àrea internacional

Des del 2018, la nostra fundació s’ha submergit en l’esfera de la internacionalització. Desenvolupant projectes internacionals, Gentis vol preparar els seus estudiants, professorat i personal per viure i treballar en un marc comunitari global.

Conformar col·laboracions estratègiques amb entitats internacionals, com és el cas de les organitzacions governamentals i empreses del sector privat, permet a Gentis expandir la seva missió a la par que aprenentatge. Un dels nostres enfocaments són els projectes Erasmus+, una iniciativa de la Unió Europea dissenyada per millorar les habilitats i l’ocupabilitat, modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil i fomentar la mobilitat i la cooperació transnacional. La consecució d’aquest tipus de projectes ens ha permès el moviment de treballadors i estudiants i la coordinació de projectes de col·laboració amb socis. De la mateixa manera, viure experiències internacionals ajuda a fomentar i augmentar les oportunitats. Ja no només de formació (per exemple, a través de titulacions a nivell europeu i amb la millora de competències), sinó també per adquirir una visió més universal que només una activitat d’aquest tipus pot oferir. Amb el reconeixement de la necessitat d’establir una entitat més internacional, Fundació Gentis busca construir una comunitat que conreï perspectives transculturals que ens ajudaran a seguir, implementar i participar activament en l’àmbit de l’educació d’adults i la formació de professionals i joventut.

Els projectes dels quals hem estat partícips són d’índole molt variada. Per exemple, hem treballat en mentories esportives, iniciatives dissenyades per fomentar la inclusió social i el desenvolupament personal a través de l’esport. Altres, en canvi, són aprenentatges transformadors en escoles de persones adultes on es financen formacions de professionals de Gentis en temàtiques d’interès per l’entitat de l’àmbit de l’educació d’adults, demostrant, a més a més, la nostra capacitat per gestionar projectes internacionals dins del marc dels programes europeus. Per últim, però no menys important, també hem desenvolupat un procés de coaching transnacional en escoles ordinàries i especials per millorar el procés d’inclusió de nens amb discapacitat i les habilitats de joves en risc d’exclusió a través de l’art i la creativitat.

 

Executem i col·laborem als següents projectes europeus:

Rural Rise: Boosting Youth Employment in Countrysides (B.E. YOU Project)

El projecte B.E.YOU, cofinançat per la UE, té com a objectiu potenciar les habilitats d’ocupabilitat i l’emprenedoria entre els joves de les zones rurals del sud-oest de Bulgària i el nord-est d’Espanya. El projecte ofereix formació personalitzada en habilitats transversals, capacitats digitals i emprenedoria mitjançant un programa d’educació no formal. També estableix xarxes locals de suport a través dels Centres de Xarxa de Desenvolupament Juvenil i Ocupació (Y-DEN) per millorar les oportunitats educatives i laborals. La iniciativa està dissenyada per empoderar els joves rurals, millorar les economies locals i reduir l’atur juvenil dotant els joves de les habilitats necessàries per prosperar en la força de treball mundial.

www.beyouproject.eu

Competences, citizenship and inclusion through Music and movement solutions (CHIMES)

L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a l’ocupabilitat de joves que se senten exclosos o aïllats de la societat mainstream. Aquest aïllament es pot deure a raons socials i econòmiques però també personals, culturals o de salut mental. CHIMES utilitza la dansa, la música i les arts perquè els més joves desenvolupin habilitats i competències valorades en la comunitat, com és el cas del treball en equip, la resolució de conflictes i la construcció de resiliència i autoestima. Mitjançant un enfocament d’aprenentatge no formal i les arts creatives, es duu a terme una transició des de l’exclusió social a la inclusió social i es posa en valor que les arts escèniques i creatives no només són una font d’entreteniment, sinó un mitjà per mostrar i aprendre noves habilitats. 

www.chimes-project.com

Young Service Steward Program (YSS)

El projecte YSS, involucra joves en activitats de servei comunitari i desenvolupament personal per formar líders responsables i ciutadans actius. Els seus objectius són desenvolupar habilitats de lideratge, promoure el compromís comunitari, educar sobre problemes socials i oferir oportunitats de creixement personal. Algunes de les activitats primordials que s’inclouen són projectes comunitaris com neteja de parcs i suport a refugis, tallers de capacitació en lideratge i comunicació, mentoria de líders comunitaris, esdeveniments de networking i projectes escolars. El programa busca empoderar els joves com a agents de canvi positiu, promovent valors de solidaritat, responsabilitat i lideratge en les seves comunitats.

www.yssproject.eu/

European Care Certificate (ECC)

És una titulació d’àmbit europeu que s’ha desenvolupat per cobrir els coneixements bàsics que es requereixen perquè una persona pugui treballar en un entorn sanitari i social.

Està actiu a molts països d’Europa. Consulteu la llista per saber si l’ECC està disponible al vostre país.

www.europeancarecertificate.eu

European Promoting social mentoring strategies in field of sport

El projecte SportMe és una iniciativa que utilitza l’esport com a eina per promoure la inclusió social i la integració laboral de joves en situació de vulnerabilitat. A través d’activitats esportives, es desenvolupen habilitats personals i professionals en els participants, fomentant valors com el treball en equip, la disciplina, la resiliència i el respecte. El projecte ofereix orientació, formació i recursos per millorar l’ocupabilitat dels joves, ajudant-los a construir un futur més prometedor i reduir l’exclusió social. De la mateixa vegada, hi col·laboren empreses i entitats de l’àmbit esportiu per crear oportunitats d’ocupació i formació per als joves, integrant-los en el teixit laboral i social de la comunitat, convertint-se en un projecte integral que combina esport, educació i ocupació per transformar la vida dels joves més vunerables.

www.sportme.project

EBSNImplementing Inclusion in Schools (IIIS)

El projecte “Implementing Inclusion in Schools” promou la inclusió a través de l’adaptació de la infraestructura escolar, capacitació al personal educatiu i sensibilització a la comunitat escolar. El suport a estudiants i famílies i la col·laboració amb altres institucions també són punts clau del projecte. Les activitats inclouen avaluacions de necessitats, formació contínua per a mestres, adaptacions físiques i tecnològiques a les escoles, programes de sensibilització i suport individualitzat. La meta del projecte IIIS és la creació d’un entorn educatiu accessible i equitatiu per a tots els estudiants que celebra i valora la diversitat.

Aprenentatges transformadors en escoles de persones adultes

En el marc del projecte es financen formacions de professionals de Gentis en temàtiques d’interès per l’entitat de l’àmbit de l’educació d’adults. Es cerca la millora de l’educació d’adults mitjançant metodologies innovadores i pràctiques inclusives. Fomenta el desenvolupament personal i professional dels estudiants adults, promovent un ensenyament adaptat a les seves necessitats i contextos

www.aprenentatges/project

Read4Skills

El projecte Read4Skills està dissenyat per millorar les habilitats de lectura i comprensió lectora dels estudiants mitjançant enfocaments innovadors i recursos digitals. El seu objectiu principal és fomentar l’amor per la lectura i oferir eines que ajudin els estudiants a desenvolupar competències clau per al seu èxit acadèmic i professional. Utilitzant tecnologies modernes, com plataformes en línia i aplicacions interactives, Read4Skills promou la col·laboració entre educadors, famílies i comunitats. Això crea un entorn d’aprenentatge integral i de suport que involucra els alumnes de manera dinàmica i personalitzada. 

www.aprenentatges/project

Participem en 5 xarxes europees:

European Association of Service Providers for persons with Disabilities

L’Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a persones amb discapacitat és una ONG sense ànim de lucre en el sector de la discapacitat, promou les perspectives de més de 17.000 serveis socials i les seves associacions paraigües. Hi ha més de 80 milions de persones amb discapacitat a tot Europa. El principal objectiu de la EASPD és promoure la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat a través de sistemes de serveis eficaços i d’alta qualitat. Fundació Gentis és membre de l’EASPD

www.easpd.eu

European Association for the Education of Adults

A través de l’ACEFIR (Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca), Gentis és membre d’aquesta xarxa la qual promou l’educació d’adults a Europa des de 1953. L’Associació Europea per a l’Educació d’Adults promou l’aprenentatge al llarg de la vida, la influència en polítiques educatives i l’ intercanvi de bones pràctiques. Per això, es treballa amb institucions europees per assegurar suport i recursos per a l’educació d’adults. A través de l’organització de seminaris, conferències i projectes col·laboratius, a més a més de formacions per educadors, es facilita una red de membres que inclou organitzacions de tot Europa i realitza investigacions per millorar el sector. L’EAEA també duu a terme campanyes de sensibilització sobre la importància de l’educació d’adults.

www.eaea.org

MedNC. The Mediterranean New Chance

Gentis és membre de la xarxa The Mediterranean New Chance a través de la Red Española de Escuelas de Segunda Oportunidad. Aquesta xarxa neix el 2012 com una iniciativa que busca millorar l’ocupabilitat i la inclusió social dels joves a la regió mediterrània, reunint institucions educatives i organitzacions de diversos països mediterranis. A MedNC es proporciona formació professional, orientació laboral i suport personalitzat a joves que han abandonat el sistema educatiu o que es troben aturats i es promou l’intercanvi de bones pràctiques, la innovació pedagògica i la col·laboració entre els seus membres per desenvolupar programes efectius de segona oportunitat. En treballar en estreta col·laboració amb governs, empreses i organitzacions internacionals per influir en polítiques que afavoreixin la integració laboral i social dels joves a la regió, es redueix l’atur juvenil i es fomenta la cohesió social als països mediterranis.

www.mednc.org/en

European Association of Cities, Institutions and Second Chance Schools

La Fundació Gentis és membre de la Junta de l’European Second Chance Schools, fundada l’ any 1999. E2C Europe dóna suport a les Escoles de Segona Oportunitat (E2C) nacionals i proporciona un marc per a l’intercanvi de bones pràctiques i experiències innovadores alhora que promou l’educació i la formació per a joves que han abandonat el sistema educatiu convencional. Amb la millora de la inclusió social i laboral d’aquests joves i oferint programes educatius adaptats a les seves necessitats, l’associació col·labora amb institucions europees i governs locals per influir en polítiques educatives. A més, organitza conferències, seminaris i projectes col·laboratius per enfortir l’impacte de les E2C arreu d’Europa.

http://www.e2c-europe.org.

EBSN

La European Basic Skills network es va fundar l’any 1995 per millorar les competències bàsiques d’adults a Europa. Amb el treball col·laboratiu d’organitzacions i experts que lliguen amb habilitats digitals i competències transversals tan primordials com la comunicació i la resolució de problemes, la xarxa de Competències Bàsiques aborda la bretxa existent d’habilitats i es promou la inclusió social i laboral a través de l’educació, ja que es facilita l’intercanvi de coneixements, bones pràctiques i recursos entre els seus membres i es promou la col·laboració i la innovació en el camp de les competències bàsiques. Així mateix, és possible participar en projectes europeus i campanyes de sensibilització per enfortir la importància d’aquestes habilitats en la societat contemporània.

www.basicskills.eu

Necessiteu més informació? Voleu socis per dinamitzar els vostres projectes socials internacionals?

Volem contribuir i encoratjar la participació de les persones amb les que treballem en aquests programes de gestió de coneixement, així com en d’altres programes europeus, i per això  s’ha desenvolupat un servei de suport especialitzat en projectes socieducatius internacionals.

Utilitzem galetes per millorar el funcionament d'aquesta web. Si continua accepta la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
.
.