Gentis 9 Què fem 9 Mediació comunitària

Acció comunitària

Treballar per a la comunitat i amb la comunitat
L’acció comunitària és una estratègia d’intervenció orientada a la cohesió social i a la millora de la convivència com a motors pel desenvolupament local.

Promovem actuacions que permetin d’una manera integral, comunitària i integradora donar respostes preventives als grups més desfavorits, així com accions orientades a la millora de les condicions de vida de zones on viuen persones i grups amb risc d’exclusió social.

 

Prevenció

Accions proactives respecte a l’aparició de situacions de risc o problemàtiques socials

Cohesió

Accions dirigides al desenvolupament de les capacitats i habilitats del grup o col·lectiu

Inclusió

Accions dirigides a col·laborar amb les iniciatives del territori que fomentin una relació solidària i veïnal

Transformació

Accions dirigides a treballar conjuntament amb la ciutadania  per a la transformació d’un territori.

A qui ens dirigim?

Oferim els nostres serveis tant a nivell públic com privat i ens adrecem tant a persones particulars, com a grups, comunitats, organitzacions.
Facilitem així la gestió dels conflictes a nivell interpersonal com també entre grups i col·lectius com en el si de les comunitats i entitats.

Què fem?

\

Acompanyem les persones en la gestió dialogada, col·laborativa i pacífica dels seus conflictes de relació i convivència.

\

Treballem en la millora de la convivència veïnal i la cohesió social a diferents poblacions impulsant la participació, el civisme, el respecte i la igualtat d'oportunitats.

\

Elaborem propostes de treball per millorar la vida d’infants, joves, dones, gent gran i de persones en risc d’exclusió social a través de l'acció comunitària.

Projectes destacats

 

Projectes de mediació i dinamització comunitària

Som entitat operadora en mediació de conflictes que acompanyem les persones en la gestió dialogada, col·laborativa i pacífica dels seus conflictes de relació i convivència.

Per aconseguir-ho utilitzem la mediació i altres metodologies de facilitació, intermediació, pràctiques restauratives

Els i les protagonistes de cada cas són les persones implicades en el conflicte i són elles qui, amb la nostra guia, busquen i consensuen la millor solució que satisfaci tots els interessos, restauri les relacions malmeses i repari el dany si fos el cas.

 

Mediació cívico-comunitària amb el poble gitano

Treballem en la millora de la convivència veïnal i la cohesió social a diferents poblacions per a diferents ajuntaments per tal de formentar el diàleg intercultural i coneixement mutu entre la població gitana i la que no ho és.

Servei de mediació penitènciaria

Treballem en la millora de la convivència i la cohesió per evitar l’escalada del conflicte i l’esclat de la crisi a través de:

  • Processos participatius i de presa de decisions consensuades.
  • Espais de trobada per fer comunitat, crear relacions i mantenir vincles.
  • Foment de l’autogestió i l’apoderament social.

Un dels projectes destacats és el servei de mediació a les persones internes dels Centres Penitenciàris de Quatre Camins i de Joves que estem desenvolupant des del 2013.

Actuacions formatives

La convivència és una realitat que cal cuidar i que no sempre és fàcil i planera. Entenem que la realitat actual, amb els problemes de tipus socioeconòmic en què estem immersos, és especialment propensa als conflictes, i que els ciutadans i ciutadanes no sempre compten amb les habilitats i les eines adients i necessàries per a gestionar-los.

Oferim cursos, jornades, tallers, xerrades…. de sensibilització, difusió, capacitació en:

  • Cultura de pau i de mediació.
  • Estratègies i tècniques de gestió positiva dels conflictes (mediació, negociació col·laborativa, facilitació, pràctiques restauratives).
  • Habilitats i recursos mediadors (comunicació no violenta, empatia, assertivitat, gestió emocional).

Coneix-nos una mica millor

Si vols ampliar informació sobre el treball comunitari…

Servei de Mediació i Gestió Positiva dels Conflictes

Acompanyem les persones en la gestió dialogada, col·laborativa i pacífica dels seus conflictes de relació i convivència. Per aconseguir-ho utilitzem la mediació i altres metodologies de facilitació, intermediació i les pràctiques restauratives.

GREC – Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes

L’acció comunitària que impulsem a la Fundació Gentis es sustenta en el treball durant més d’una dècada del Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes (GREC) que a través dels milers de persones associades i col·laboradoress treballa en la millora de la convivència i en la prevenció i la resolució de conflictes. Comptem amb una xarxa interdisciplinar amb presència arreu de Catalunya per oferir una resposta pròxima i ràpida.

Utilitzem galetes per millorar el funcionament d'aquesta web. Si continua accepta la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies
.
.