Què passa quan les persones dediquen temps a les persones?

Incorpora Jove és un programa d’orientació laboral dirigit a joves extutelats d’entre 18 i 30 anys amb permís de treball. En el marc d’aquesta iniciativa, el 2020 s’inicia a les Terres de l’Ebre un projecte de mentoria social, una eina molt vàlida per donar als joves l’oportunitat de rebre suport i acompanyament de persones voluntàries amb un ampli bagatge personal i laboral.

Els joves participants es troben en situació de vulnerabilitat per diferents causes com, per exemple, tenir pocs recursos o no disposar d’una xarxa familiar estable on recolzar-se. A través de la mentoria, se’ls pretén compensar aquesta carència que tenen de referents adults que els poden ajudar en el seu camí cap a la inserció laboral i social.

Des de febrer fins al juliol d’aquest any s’ha realitzat aquest projecte que ha donat com a resultat una relació d’aprenentatge i confiança entre la Magda, la mentora, i en Massaad, el jove participant. Amb la seva vivència veiem com, amb temps, paciència i molta voluntat, han aconseguit establir una base sòlida per a la vida laboral i personal d’en Massaad.

Al bloc del Programa Incorpora de “La Caixa”, en fan ressó del projecte i ens dediquen un reportatge. Podeu consultar la notícia completa aquí: https://www.incorpora.org/ca/detall-actualitat/mentoria-social-incorpora-jove-fundacio-gentis

Us deixem un vídeo testimonial dels seus protagonistes, perquè transmetem més per la pell que pel cervell.