Gentis 9 Participació 9 Comitè d’Ètica

Comitè d'Ètica

L’any 2008 les entitats que configuren Plataforma Educativa crea el Comitè d’Ètica que s’encarrega de la promoció de l’ètica, la formació dels seus treballadors i treballadores en aquests aspectes, i l’establiment d’estratègies per tal d’incorporar la perspectiva ètica en la intervenció diària.

Concretament impulsa i coordina el procés a través del qual s’actualitza el Codi Ètic, estimulant la formació i la reflexió sobre els valors morals explícits i implícits en la pràctica professional, i tot donant suport als equips professionals en l’abordatge i resolució dels problemes ètics que es plantegen.

Aquest Comitè d’Ètica Aplicada en cap cas exerceix funcions fiscalitzadores ni sancionadores, ni manlleva l’anàlisi ètic dels equips professionals de la intervenció directa.

En relació amb el Codi Ètic es concep com el resultat d’un procés obert i permanent, que detecta els aspectes èticament rellevants de la nostra activitat professional, fomentant la deliberació entre totes les persones afectades, i que recull les orientacions sobre la manera d’abordar-los.

Aquest document està a disposició de tot el personal , amb la voluntat de ser, no només un document de referència, sinó un element de millora i transformació de la tasca professional de les organitzacions.

Des del 2018, també comptem amb un Espai de Reflexió i Actuació Ètica en Serveis d’intervenció Social (ERAESS), com a grup d’anàlisi i discussió per abordar els primers conflictes i dilemes ètics. En aquest espai es debaten, analitzen, i s’assessora en la presa de decisions, generant coneixement i orientacions per a la intervenció i potenciant bones actituds i bones pràctiques.

És una eina consultiva que promou la sensibilització i la formació en valors ètics a les nostres entitats i serveis, a l’hora que fomenta bones pràctiques professionals i organitzatives en els nostres serveis mitjançant l’elaboració de protocols, criteris i recomanacions en el nostre Codi Ètic.

Posa't en contacte amb nosaltres

Si necessites ampliar informació o realitzar alguna consulta, posa’t en contacte amb el Comitè d’Ètica.

Conèixer-nos millor

Piulades de @FundGentis

Parlem de

NOVES INCORPORACIONS (SOC – FOMENT PRÀCTIQUES)

NOVES INCORPORACIONS (SOC – FOMENT PRÀCTIQUES)

El 14 de febrer a Gentis es van incorporar 4 persones, a través del Programa Foment de l'ocupació de persones joves (SOC – FOMENT PRÀCTIQUES). Es tracta de contractes formatius, durant un període de 12 mesos, a jornada completa. En concret són: Personal auxiliar...

Presentació dels resultats de l’estudi “Descobrim-les: on són les noies que abandonen els estudis a TTE?”

Presentació dels resultats de l’estudi “Descobrim-les: on són les noies que abandonen els estudis a TTE?”

Des de l’EASPD hem participat en un taller formatiu per donar suport al desenvolupament d’una plataforma per la fomació online des d’angles inclusius anomenada ADILE i així contribuir al disseny d’un marc europeu comú en matèria de competències digitals per a les persones amb discapacitat, tanta a nivell de continguts digitals com l’espai virtual de formació. El projecte està liderat per l’EASPD, Predif, Controverto, Base3, I&F i SEDA.

Trobada internacional per explorar noves oportunitats

Trobada internacional per explorar noves oportunitats

Marta Cid, gerent de Fundació Gentis, i Irene Kopetz, tècnica d’internacional de Plataforma Educativa, van viatjar aquest mes de setembre a Brussel·les per reunir-se amb Ignasi Centelles Santana, delegat de la Delegació del Govern davant la Unió Europea, i Laura Rius Méndez, representant adjunta.

TROBADA DE PERSONES TREBALLADORES DE LA FUNDACIÓ GENTIS

El passat 31 de gener vam celebrar la segona trobada #GoGentisGo de persones treballadores de Gentis. Havíem passat 8 anys des de la darrera trobada presencial amb totes les persones que treballem a Fundació Gentis. 8 anys en els que han passat moltes coses: noves...

Utilitzem galetes per millorar el funcionament d'aquesta web. Si continua accepta la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies