Més de 40 entitats de terres gironines s’adhereixen al manifest #TorcemLaCorba

Quaranta-una entitats de comarques gironines s’han adherit al manifest ‘5 actituds de confinament (i més enllà) per a una resposta social i solidària a aquesta crisi’, promogut per l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines. El document ofereix propostes de cara a la ciutadania que afavoreixin la supervivència i l’enfortiment de les iniciatives transformadores al nostre territori, moltes d’elles en situació de dificultat arran de les circumstàncies generades per fer front al COVID-19.

El manifest planteja actituds individuals i col·lectives que poden ajudar a superar el moment actual i contribuir a construir una societat més justa i solidària en el futur.

1. Revisem de què i de qui ens proveïm

Un consum conscient i crític ens permet minimitzar els impactes socials i ambientals negatius associats al nostre aprovisionament. El nostre consum suposa un acte de suport vers aquelles iniciatives de valor que satisfan necessitats i que garanteixen la dignitat i la cura de les persones i l’entorn.

2. Mantenim les aportacions econòmiques

En la mesura de les nostres possibilitats, mantenir les quotes i el consum vers els projectes transformadors permetrà que resisteixin, juntament amb les persones que en depenen, en aquesta situació d’estrema dificultat. Mantenir les alternatives en aquest context permetrà que en sortim amb eines per garantir propostes i respostes a més llarg termini.

3. Preguntem! Interessem-nos! Reconeixem!

A totes aquelles persones, projectes i iniciatives que estan fent grans esforços per mantenir-nos en aquestes circumstàncies tan adverses. Siguem altaveus de les seves necessitats i aprofitem aquest moment per fer-nos presents a totes aquelles persones invisibilitzades que ens sostenien abans d’aquest episodi. Treballem per a posar-les al centre d’ara en endavant.

4. Comprometem-nos

Lluitem per garantir mesures de protecció econòmica i social per a les persones i per a les iniciatives de valor! No permetem que ningú es quedi enrere.

5. Fem xarxa

Tracem les sinèrgies i les complicitats que ens permetin seguir organitzant-nos i coordinant-nos millor en aquests moments i en els que vindran. Juntes trobem millors maneres de recolzar-nos i de fer-nos fortes.

 

Continuem treballant com a antenes i altaveus de l’economia social amb l’objectiu d’identificar les necessitats i les oportunitats de l’economia social i cooperativa amb més inquietuds que mai. 

Càpsules formatives ESS

Detectada la necessitat d’oferir formacions en economia social al teixit econòmic i a agents del territori, es fa una proposta innovadora, creativa, fresca i transformadora en format audiovisual.

Campanya de Micromecenatge

Fons cooperatiu per l’emergència social i sanitària que impulsa l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, al costat d’altres entitats. Sumat-hi!

Contacte Ateneu Terres Gironines

Anirem actualitzant la informació en els propers dies en funció de l’evolució de la situació. Ens podeu seguir a través de les xarxes socials: @ateneucoopgi (twitter i instagram), @CercleGR (twitter i instagram), @cercle_emporda (instagram).

Sobre l’autoria

Núria Tomàs, Ateneus Cooperatius Terres Gironines de la Fundació Gentis.

La Núria desenvolupa la seva activitat principal en la difusió i promoció de l’Economia Social i Solidària a través del projecte Ateneus Cooperatius que l’entitat coordina a les Terres Gironines. Creu fermament en la transformació social a partir de les petites grans accions. La podreu trobar a la seu central de l’Ateneu a Sarrià de Ter.