Tècniques del programa SIOAS de Gentis Girona fan una xerrada al curs d’orientació laboral per a persones amb discapacitat

by maig 3, 2018Inserció, Formació, General

Compartir sinèrgies, transversalitat i col·laboració entre els diferents serveis i programes que ofereix la Fundació Gentis. Amb aquest objectiu les tècniques del programa SIOAS de Girona van fer una xerrada a les persones usuàries del Curs d’Orientació Laboral amb persones amb discapacitat que s’està portant a terme a la seu que la fundació té a terres gironines.

L’objectiu va ser que els participants al curs poguessin tenir una doble experiència: conèixer les sortides laborals que els pot oferir el curs i viure una experiència real amb persones amb diferents tipus de discapacitat. I és que les tècniques del programa SIOAS els van explicar i donar a conèixer què és i quin funcionament té el programa, i les possibilitats laborals que ofereix. Així mateix, van aprofitar per convidar a Inmaculada Hernández, una dona amb paràlisi cerebral, que els va explicar com ella i el seu entorn han viscut la seva discapacitat: l’adaptació a un entorn ordinari, les limitacions i barreres que s’ha anat trobant, la seva xarxa social, així com les seves necessitats com a persona.

Cal destacar també la participació d’una de les tècniques del programa SIOAS d’aquest any, Laura Vidal, que té reconeguda una discapacitat física. Aquesta discapacitat ha estat sobrevinguda, per tant la seva adaptació en el seu dia a dia i en el món laboral ha estat progressiva i, el seu entorn ha hagut d’aprendre a acceptar a la nova realitat.