El projecte Incuba Dones BCN es posa en marxa a la seu de Gentis de Vilardell

by març 20, 2018Formació0 comments

Les instal·lacions de la Fundació Gentis del carrer Vilardell van acollir el passat dijous 15 de març la presentació del projecte Incuba Dones BCN que arriba a la segona edició amb la participació enguany d’una quinzena de dones. Incuba és un projecte social d’emprenedoria per a dones organitzat per la Fundació Utopia-BsF, amb el qual es pretén millorar l’ocupabilitat de les participants i fomentar la igualtat d’oportunitats.

Mónica López, tutora del grup, va ser l’encarregada d’obrir l’acte donant la benvinguda a les persones assistents i seguidament es van explicar els objectius principals del programa. Ana González, responsable del programa Làbora, va definir les línies estratègiques del mateix. Per la seva banda, la responsable pedagògica Lilian Canté, va presentar els antecedents del projecte amb la seva experiència a Guatemala, Marroc i Uruguai.

A l’acte també hi va assistir un representant de SECOT, l’Associació de Voluntariat Sènior de Barcelona, el docent de l’àrea d’emprenedoria del programa, Gaspar Tàrrida, i David Gonzàlez, tècnic d’acció al territori de BCN Activa.

La segona edició del projecte Incuba Dones BCN es posa en marxa aquest dijous amb una sessió d’emprenedoria i gestió emocional i s’allargarà fins el proper 15 de novembre. Les sessions són els dijous de 9.30h a 13.30h a les instal·lacions de Gentis del carrer Vilardell, 29.

Els objectius d’Incuba

El principal objectiu d’aquest curs és formar, empoderar i donar suport a un grup de dones, perquè puguin liderar el seu propi procés d’emprenedoria personal i professional, aportant-les totes aquelles eines que necessitin per emprendre una idea. Així, és pretén formar-les en el camí de la iniciativa professional, la seguretat personal i l’acció comunitària, oferint-les el suport, l’assistència i l’acompanyament necessaris per plantejar, definir i implementar els seus propis projectes.

A més de les 100 hores de formació, el projecte ofereix un complement de tutories de seguiment personals i jornades d’aprofundiment col·lectives en aquelles matèries en què hi hagi dubtes per part del grup.

En aquest curs es realitzarà un primer mòdul, treballant tots els temes més emocionals i d’empoderament de les participants, així com la construcció més detallada de la idea de cadascuna, des de com fer la difusió a les xarxes, fins quin tipus de forma jurídica és l’adequada per a cada empresa, entre d’altres. Posteriorment, ja en la segona fase s’explicarà i acompanyarà a les participants a la realització del seu propi pla d’empresa.

Finalment, aprofitarem les sinèrgies que es generin entre les dones beneficiàries (experiència d’altres països i de l’edició anterior que s’ha executat a Barcelona) per confeccionar xarxes de suport comunitàries, relacionar-se amb altres actors socials cercant la complementarietat, establir vincles sòlids que fomentin la incidència social i impulsin la confecció d’un mercat social a territori barceloní, participació social i comunitària, i coordinar accions entre dones amb projectes comuns.