Carles Martínez, coordinador general de Gentis Catalunya, va participar el passat dimecres 22 de novembre a la presentació de l’informe “Sortides professionals en Fabricació Digital amb joves en vulnerabilitat social” que ha dut a terme el consorci del projecte Rompiendo Moldes.

L’objectiu és adaptar la formació a una demanda real del sector empresarial i dissenyar un itinerari basat a les oportunitats identificades. En aquest informe s’ha analitzat la situació laboral de l’estat espanyol i la integració de la Indústria 4.0, incloent-hi les seves debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats.

A més, s’han valorat nous perfils que poden esdevenir oportunitats per als joves en situacions de vulnerabilitat gràcies a la formació en Fabricació Digital a través del Moviment Maker.

I quins són aquests nous perfils?

  • Dissenyadors gràfics, multimèdia i desenvolupadors de vídeo-jocs
  • Tècnics en assistència a l’usuari de tecnologies de la informació
  • Treballadors de la indústria manufacturera
  • Formadors / dinamitzadors d’activitats i educació tecnològica

A partir d’aquest anàlisi s’elaborarà una proposta d’execució de l’itinerari formatiu en la creació digital.

Després de la presentació hi va haver un espai de diàleg multidisciplinar on hi van participar: Mariona Aloy, cofundadora de SokoTech; Borja Romero, director general de BJ Adaptaciones; Mohamed Yassine Boussabon, participant dels cursos Breakers i; Carles Martínez, coordinador general de Gentis Catalunya. L’acte va ser moderat per Ángela Caballero, de la Rueca Asociación.