Després de 26 anys ha acabat una de les històries d’odi més importants de la NBA. Magic Johnson i Isiah Thomas van ser dos dels millors jugadors de bàsquet de la dècada dels 80 i tenien una excel·lent relació. El conflicte va arribar quan es va saber que Johnson era portador del VIH i Thomas va fer unes declaracions que no van caure gens bé al jugador dels Lakers.

La conseqüència va ser que van vetar a Thomas del Dream Team. Després de molts anys d’enemistat, els dos jugadors han decidit tancar la ferida amb les càmeres de la NBA TV. Com diu Magic Johnson en el vídeo: la meva dona, el meu pare i la meva mare em deien que m’havia de tornar a asseure’m amb tu…”

Aquest és un excel·lent exemple de mediació.

Podem afirmar que el conflicte és inherent a les relacions humanes. Sempre que hi ha dues persones o més interactuant hi pot haver conflicte. Però això no té perquè ser dolent. Tot depèn de com aquest conflicte es gestioni. De fet, amb una bona mediació es poden arribar a acords satisfactoris per a totes les bandes i això pot arribar a ajudar a què les relacions millorin. Que es converteixin en noves relacions, que la gent creixi personalment.

Amb la mediació es busquen i troben solucions per estar millor i aconseguir més benestar de vida.

Avui, la mediació comunitària no només es basa en la relació veïnal, sinó que també amb la convivència entre diferents cultures, ideologies, procedències geogràfiques… que hi ha en la nostra societat.

En els darrers temps se li dóna molta importància a la creació d’espais de participació en els que la ciutadania pugui expressar allò que li preocupa i responsabilitzar-se i decidir sobre els temes que l’afecten. És el que anomenem empoderament de la ciutadania.

El proper mes de febrer Gentis organitzarà a la seva seu de Salt, un curs de mediació comunitària. Aquest et prepararà per a gestionar alternatives per a la resolució de conflictes entre persones en l’àmbit comunitari, aplicant estratègies i procediments de mediació, facilitant i generant actuacions que facilitin la prevenció d’aquests.