El passat 8 de març vamb estar participant de les activitats desenvolupades en el marc de la jornada “Emprèn en femení” organitzada pel Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners.

 

Una de les xerrades que més impacte va causar es focalitzà en el lideratge femení, un conjunt d’habilitats complexes que estan en el sí de qualsevol projecte d’emprenedoria i autoocupació portat per dones. De la mà de la psicòloga i coach Joana Frigolé, autora del llibre Posa llum a la teva vida, es va fer un recorregut de l’espectre d’emocions que s’activen i reactiven en processos tan singulars com aquest.

El viatge emocional d’emprendre implica connectar el què sentim en cada fase del procés. I això és tan important com disposar d’eines i coneixements per marcar l’estratègia comercial necessària per captar els primers clients del nostre negoci.

La Joana Frigolé ens va animar a que no ens hem de complicar la vida ni enfosquir-nos-la , sinó que ens hem d’alçar de la cadira per anar a cercar els recursos que necessitem pel nostre futur negoci: hem de creure-hi i estar ben preparades per a la gestió del canvi, la presa de decisions i la gestió de les emocions. I que no oblidem la vessant de les emocions de l’emprenedoria però sempre mirant en positiu. Coneixe’ns d’una altra manera, alimentar la nostra il·lusió i somiar.

Després de la xerrada va tenir lloc la presentació de diferentes experiències emprenedores amb la col.laboració d’emprenedores i emprenedors de la comarca i familiars de dones emprenedores com el cas de Jordi Sedó que també va explicar la seva experiència. Les experiències emprenedores que es van presentar a la taula les compartim aquí:

A la Fadima l’hem pogut acompanyar i mentoritzar des del Programa d’Autocupació de “La Caixa” i des de lAteneu Cooperatiu de Terres Gironines. És un orgull veure en primera persona com tot l’esforç que va dipositar en el seu projecte i tot el sacseig de recursos que va liderar, converteix l’experiència de la Fadima ens inspiració pels més de vuintanta participants que ens vàrem trobar a la jornada.

 

Sobre l’autora

Raquel Fernández, responsable Economia Social al territori de la Selva.

La Raquel és experta en emprenedoria social i consultoria d’organitzacions. La podeu trobar a l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines al Cercle de la Selva, a Santa Coloma de Farners.