Avui, 3 d’abril el programa de Noves Oportunitats per a Joves ha rebut l’acreditació d’Escola de Segona Oportunitat després dels seus 3 anys de vida.

Les Escoles de Segona Oportunitat (E2O) faciliten als joves de 15 a 29 anys, sense feina i/o formació, un model pedagògic original basat en una formació innovadora a través d’itineraris personalitzats, un reforç en competències bàsiques i laborals, així com habilitats emocionals, experiències pràctiques vinculades a l’entorn productiu i comunitari, i un suport a les demandes socials amb una especial atenció a les persones més vulnerables.

L’Associació E2O Espanya reuneix tots aquells centres i escoles, així com als actors rellevants dels sectors empresarial, educatiu, acadèmic, social i per descomptat als mateixos joves. Les seves accions sempre es desenvolupen en complementarietat amb les polítiques nacionals, autonòmiques i municipals, i reforcen la cooperació al nivell euromediterrani. 

Avui s’ha celebrat a La Nave, a Madrid la jornada #GenerandoTalento en el marc del IV Encuentro Nacional de E2O on ens hem reunit Escoles de Segona Oportunitat, agents socials i educatius, empreses vinculades, entitats de cooperació i institucions públiques per treballar a favor de la inserció sociolaboral dels joves. Més de 400 persones hem estat participant d’activitats al voltant de la innovació educativa i el talent. La “Fira de les Oportunitats” ha deixat pas a la celebració de les noves escoles acreditades (alumnat i professionals), administracions públiques, entitats socials i empreses.

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona Rafael Homet, ha estat l’encarregat de fer entrega de les acreditacions com a Escoles de Segona Oportunitat a les entitats catalanes: a la Marta Galligó representant a la Fundació Comtal i a la Marta Cid en representació de la nostra entitat.

A casa nostra, la Generalitat de Catalunya està en procés de reflexió al voltant d’un marc legal que acabi posant aquests centres i les seves metodologies dins el sistema per garantir-ne el seu desenvolupament i accessibilitat de forma integrada vinculant ocupació, educació, etc.

Com a escola que en formem part d’aquest enxarxat educatiu i social ens estem organitzant i construint, juntament amb Escoles de Segona Oportunitat de referència (Fundació Comtal, El llindar, i moltes més) el nostre propi model d’intervenció. Aquesta acreditació que rebem avui posa en valor i reconeix aquest model que proporciona als joves oportunitats extraordinàries.

 

 

Sobre l’autora

Sònia Tomàs, directora del Centre de Formació d’Adults Lo Pont i del Programa de Noves Oportunitats.

La Sònia és experta en gestió de serveis educatius de l’àmbit de la formació reglada. La podeu trobar d’aquí cap a allà a les Terres de l’Ebre, però sempre disponible a la seu de Gentis a Amposta.