El projecte de mentoria esportiva està impulsat per la Fundació Gentis, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre i el mecenatge de l’empresa Remsa

El projecte de mentoria esportiva Arrela’t tornarà a becar, per segon any consecutiu, 15 joves d’entre 12 i 16 anys amb risc d’exclusió social. El projecte vol treballar la inclusió social dels i les joves a través del mentoratge per introduir-los en la pràctica esportiva en les diferents entitats esportives de la ciutat. En aquesta segona edició, que s’efectuarà durant el curs escolar 2022/20223, s’atorgaran vuit beques de continuïtat per a joves que ja havien participat en l’anterior edició, a més de set de noves, un total de 15 joves entre els quals hi ha dotze nois i 3 noies. Arrela’t és una iniciativa impulsada per la Fundació Gentis amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre i compta amb el mecenatge de l’empresa Remsa.

La regidora de Promoció i Turisme Esportiu de l’Ajuntament d’Amposta, Iris Castell, agraïa la implicació tant de Gentis com de Remsa per poder fer una segona edició. “Aquest projecte ens permet teixir xarxa i crear aliances entre l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, la Fundació Gentis i totes les entitats esportives de la ciutat”. Castell recordava que aquest projecte està alineat amb els ODS de l’Agenda 2030 per garantir un estil de vida saludable o reduir les desigualtats. “És amb iniciatives com aquesta amb la que ens sentim còmodes treballant, mirant al futur, i això no ho podem fer sense l’esport i tots els valors que transmet”, afegia la regidora.

Des de Remsa, Dídac Tomàs deia que també es mostraven satisfets de poder engegar una segona edició. “Dels inicis ens hem bolcat molt i hem vist que té un benefici social en el dia a dia dels participants”, reblava, afegint que “la voluntat és que sigui un clam per a les empreses del territori”. Per la seva part, Paula Muiño, implicada en el disseny de la idea d’Arrela’t, destacava que “és un plaer que el projecte sempre vagi a més, ja que l’objectiu de l’acció sempre ha estat proporcionar el suport necessari perquè tothom pugui practicar un esport”.

Per la seva part, des de la Fundació Gentis, la coordinadora del projecte Rosa Palmer, comentava que “hem comprovat que el treball coordinat està funcionant i que, a partir d’aquí el treball que podem fer serà molt més rellevant. A més, estem atenent a més nois i noies d’Amposta i això sempre és una satisfacció”. Palmer argumentava que s’està avaluant l’impacte que permetrà obtenir més informació per replicar de forma més eficient les pròximes edicions.

Els clubs esportius participants en aquesta segona edició d’Arrela’t són el Club Futbol Sala, Futbol Sala Experience, l’Escola d’Escalada i, com a novetat, el Club de Patinatge Artístic d’Amposta i el Club Futbol Amposta.

Teixint vincles
Com l’any passat, l’Ajuntament d’Amposta, a través de l’àrea de Serveis Socials, serà l’encarregada de seleccionar les persones que es beneficiaran de la beca, sota criteris de serveis socials. I el Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre, a través de la regidora de Turisme Esportiu, posarà en contacte els joves amb els clubs esportius. D’altra banda, Fundació Gentis serà l’encarregada de seleccionar i formar les persones que faran de mentoria i Remsa aportarà els diners suficients per fer front a les despeses.