La Fundació Gentis i la Fundació Orange han presentat a Amposta el primer centre GarageLab de la província de Tarragona. GarageLab és una iniciativa adreçada a estudiants amb dificultats d’adaptació al sistema educatiu tradicional i té com a objectiu reduir la taxa d’abandonament escolar, incrementar la motivació de l’alumnat i impulsar la millora dels resultats acadèmics. La iniciativa es desenvolupa a través d’un entorn de fabricació digital i emprant la cultura maker, l’aplicació del qual en el procés educatiu ha aconseguit reduir la taxa d’abandonament escolar més d’un 13% i augmentar la motivació de l’alumnat més d’un 62% .

El programa proporciona als centres la formació i l’equipament necessaris perquè puguin desenvolupar una proposta formativa innovadora que transforma els processos d’ensenyament, aprenentatge i creixement personal.

Marta Cid, gerent de la Fundació Gentis, ha declarat que “des de la Fundació valorem de forma molt positiva l’oportunitat facilitada per la Fundació Orange per apropar aquest equipament i la metodologia que acompanya el nostre alumnat, ja que amb aquest projecte podrem cobrir les necessitats tècniques perquè la nostra joventut pugui aprendre de manera creativa i amb igualtat d’oportunitats que la resta de persones joves”.

Aquest GarageLab ens acostarà encara més a un dels nostres objectius prioritaris, el de situar-nos en un model d’Escola Digital Inclusiva que augmenti les possibilitats del nostre alumnat d’establir el seu futur laboral al nostre territori, contribuint a frenar la fugida de talent i generant oportunitats de nous llocs de treball o fins i tot entorns de teletreball al nostre territori.

L’acte ha comptat també amb la presència de l’alcalde d´Amposta, Adam Tomàs i Roiget; i de la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, acompanyats de Montserrat Cereza, directora territorial de Relacions Institucionals d’Orange.