Fundació Barça fa donació de marxandatge a Gentis per als joves refugiats

28/05/2018Segones oportunitats, General

La Fundació Gentis i altres entitats del tercer sector reben la donació de material esportiu del Barça, destinada a joves refugiats.

El Vicepresident Primer, Jordi Cardoner i la Directora General, Maria Vallès de la Fundació del Barça, han fet el lliurament del material destinat a menors amb risc d’exclusió, entre els quals es troben 1.800 menors refugiats.

Fundació Gentis com a entitat social inclusiva i compromesa amb programes dirigits a joves com el Centre de Segones Oportunitats a Terres de l’Ebre, rep la donació de marxandatge del Club blau i grana (pantalons, samarretes, mitjons, jaquetes, etc…) Aquest lliurament s’ha realitzat al Camp Nou en un acte en què han participat les Seccions del Barça, la Creu Roja, ISOM, Cooperativa GEDI, IBN Battuta i Gentis.

FOTO: FC Barcelona

FOTO: FC Barcelona

Catalunya va rebre durant tot el 2017 gairebé 1.500 menors estrangers no acompanyats, una xifra que suposa més del doble dels que ho van fer l’any anterior. El 2016 van arribar a Catalunya 684 menors i el 2015 en van arribar 377.

Per millorar el procés d’emancipació i integració social es treballa en xarxa per oferir formació ocupacional. També s’intentarà que puguin accedir a la prestació de garantia juvenil, tot i la seva edat i el poc temps de tutela. Per últim, s’intentaran crear vincles amb la comunitat marroquina de cada zona.