eL sERVEI D’AUTOOCUPACIÓ AJUDA A portar a terme IDEES DE NEGOCI

El servei, compta actualment amb dos punts d’atenció personalitzada, un a la província de Girona i un altre a les Terres de l’Ebre, en els que s’ha estat treballant amb l’objectiu d’aconseguir l’autoocupació de les persones usuàries, oferint l’assessorament necessari per la creació del seu propi negoci.

Des del servei, durant l’any 2.019, s’ha col·laborat en la creació de 79 nous negocis, i mitjançant el Programa d’Autoocupació Incorpora de “La Caixa”, s’ha facilitat l’apropament de les persones usuàries al finançament social, aconseguint la formalització de 35 préstecs destinats al finançament dels projectes, per un import total de 552.500 €.

El Servei d’Autoocupació de l’entitat segueix treballant, des d’una vessant social, en fomentar l’autoocupació com una possibilitat real d’inserció laboral pels col·lectius vulnerables, donant suport a les persones emprenedores i col·laborant amb entitats públiques i privades dels territoris, amb el propòsit de fomentar l’economia Social i l’Autoocupació.

Com et podem ajudar?

  • T’assessorem a l’hora de definir el projecte. Conjuntament fem un pla d’empresa que garanteixi la viabilitat i el creixement del projecte, amb el suport de personal tècnic especialitzat.
  • T’ajudem a trobar finançament
    Assessorem sobre els requeriments de finançament i en l’inici de l’activitat. Analitzem quines vies de finançament hi poden haver a través de microcrèdits socials.
  • Et fem un seguiment personalitzat. Per afavorir la consolidació del negoci propi, t’oferim acompanyament, tutorització i suport, abans, durant i després de començar l’activitat empresarial.

Sessions de mentoria

Estem participant en el programa de Mentoring del Voluntaris de La Caixa en el que s’ofereix als voluntaris/es de “la Caixa” convertir-se en mentors/es per a acompanyar a persones emprenedores del programa Incorpora.

Com a entitat promotora hem pogut aportar 12 projectes per aquestes accions de mentoria a Girona.

Sobre l’autoria

Josep Ensenyat, tècnic del Punt d’Autoocupació Incorpora de Gentis a Girona

En Josep gestiona accions del servei d’Autoocupació i Emprenedoria de l’entitat i té el seu focus en la reactivació de l’economia local, social, cooperativa i comunitària. El podeu trobar a la seu de Gentis de Girona.