Els dies 24 i 26 de maig, l’alumnat del curs de Producció i l’alumnat del curs d’Alfabetització i Incorpora Jove, del Centre de Noves Oportunitats d’Amposta va rebre una xerrada del cos de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, en matèria de seguretat en l’ús d’Internet i les xarxes socials.

En aquestes xerrades es va informar l’alumnat sobre els avantatges d’utilitzar l’Internet i les xarxes socials, però també se’ls va conscienciar dels possibles riscs que hi ha, en especial als delictes virtuals que es poden cometre com ara, el cyberbullying (ciberassetjament), el sèxting (enviar missatges, fotografies o vídeos de contingut eròtic i sexual a través del mòbil mitjançant aplicacions de missatgeria o xarxes socials) i el sexpreading (difondre fotografies, vídeos o missatges de contingut sexual sense el consentiment de la persona). A més a més, es va parlar sobre l’addicció al mòbil.

Amb els dispositius mòbils i els ordinadors, les persones joves tenen accés a una gran quantitat d’informació, la facilitat de comunicar-se per mitjà de xarxes socials o aplicacions i intercanviar informació amb amistats o familiars. Però són especialment vulnerables a determinades activitats delictives relacionades amb el contingut de la informació, de manera que poden ser víctimes si accedeixen a continguts inadequats o nocius.

És per això que el cos de Mossos d’Esquadra promou i col·labora en la seguretat en l’ús d’Internet i les xarxes socials organitzant activitats de formació i prevenció destinades als nens i nenes i les persones joves.