Acompanyament familiar

Atenció a les famílies i acompanyament en el seu desenvolupament emocional i social

Ser pares i mares, avui en dia, no és un paper fàcil ni hi ha un manual únic que serveixi per enfocar amb èxit la tasca educativa de les famílies. Són molts els reptes que s’han d’afrontar i diferents les circumstàncies que envolten cada família.

Des de la Fundació Gentis oferim espais de suport als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de manera positiva en l’educació i en el desenvolupament dels seus fills i filles. Conviden a reflexionar sobre les seves experiències i compartir-les amb altres famílies.

 

Famílies ateses

Professionals al servei

Què us oferim?

Tallers familiars

Activitats en format taller formatiu per a gestionar i compartir coneixement col·lectiu en temes de criança, relacions i maternatge. Concretament es basen en:

 • Informació i formació
 • Orientació i entrenament
 • Rehabilitadora i reeducativa
Prevenció de consum de drogues

Activitats de prevenció de consum de drogues que es dirigeix a joves de 12 a 16 anys de centres escolars. Es promou el desenvolupament d’habilitats per a la vida amb una proposta de continguts diferenciats per cursos (1r, 2n 3r i 4rt d’ESO).

Espais de trobada per a la primera infància

Estones és una oferta educativa municipal adreçada a la petita infància, que ofereix suport a les famílies com a primeres educadores dels seus fills i filles. És un espai de trobada amb un ambient enriquidor, acollidor, de complicitat, on els més petits, acompanyats d’un adult de referència (mare, pare, avis, cangur), poden trobar propostes adaptades a les seves individualitats, amb ofertes de joc que els permeten experimentar i créixer al costat d’altres infants. Alhora els adults poden compartir vivències, contrastar opinions, emocions i inquietuds relacionades amb la cura i l’educació dels infants, així com endur-se eines i recursos per utilitzar en l’àmbit familiar.

Espai de suport online

Oferim un espai de suport en línia amb recursos per aplicar la criança positiva.

Servei d’Orientació i Acompanyament a Famílies

Servei de suport a les famílies en competències parentals a través d’activitats i tallers grupals segons franges d’edat. És itinerant pel territori i s’articula a través de la xarxa pública i entitats privades locals.

Servei per a famílies i adolescents en risc d’exclusió social
 • Comunicació assertiva
 • Normes i límits
 • Vinculació en la familia
 • Alimentació saludable
 • Oci familiar
 • Gestió estrès familiar
 • Abordatge de temes específics de l’adolescència

Programes que gestionem

Ateneus cooperatius

En el marc del Programa AraCoop formem part, amb incidència en els territoris de Girona i Terres de l’Ebre, del Programa d’Ateneus Cooperatius.

Els Ateneus Cooperatius són l’espai de trobada, aprenentatge i reflexió col·lectiva, cooperació i transformació social per:

 • Esdevenir un espai de referència al territori.
 • Visibilitzar l’economia social i cooperativa.
 • Fomentar la creació de noves empreses de l’economia social.
 • Generar riquesa i ocupació de qualitat als territoris.

Concretament,

Ateneus Cooperatius Terres Gironines.
Ateneus Cooperatius Terres de l’Ebre.

Posa't en contacte amb nosaltres

El servei també dissenya accions a mida per a professionals vinculats al sector social, terapèutic i pedagògic com a estratègia de gestió de coneixement i de valor afegit als nostres àmbits de treball.

Programa d’Autocupació Incorpora de La Caixa

En el marc del Programa Incopora de l’Obra Social “La Caixa”, som entitat PAI (autoocupació) per tal d’oferir assessorament gratuït per crear un negoci propi. Analitzem la viabilitat del projecte i ajudem a trobar finançament.

Demarcació de Girona

Accions formatives en Emprenedoria

Juntament amb la Xarxa de formació per a persones treballadores -FISS desenvolupem cursos per a persones en situació de desocupació i per a treballadors en actiu en àrees temàtiques com l’emprenedoria, el màrketing estratègis i gestió i administració en el sí d’una activitat econòmica.

Girona.
Barcelona.
Tarragona.
Terres de l’Ebre.