El passat mes de març hem finalitzat el Curs d’informadors i informadores comunitàries amb coneixements de sostenibilitat al municipi de Ripollet al Vallès Occidental.

És una formació subvencionada pel mateix Ajuntament de Ripollet que hem pogut impartir amb la col·laboració d’Eina Activa, una empresa d’inserció que ofereix al mercat diverses activitats econòmiques de béns i serveis amb la finalitat de promoure la integració i la formació sociolaboral de persones en risc d’exclusió social.

En el primer mòdul formatiu  les persones participants han pogut conèixer i posar en pràctica tècniques de Comunicació i Resolució de Conflictes, unes competències d’alta demanda que juntament amb altres habilitats i actituds de millora continua, poden donar un avantatge competitiu en el mercat laboral i ens enfortirà com a éssers humans davant els desafiaments d’aquest any.

La metodologia de les sessions ha estat molt dinàmica i participativa. En Carlos Sanchez, el docent,  ha facilitat un espai acollidor on les persones participants han pogut aprofundir rigorosament en els continguts i han dissenyat un projecte d’Acció Comunitària que ha obtingut una valoració d’excel·lent.

Tal i com estava previst, l’últim mòdul formatiu l’ha impartit en Jonatan Salas, director d’Eina Activa, aportant tot el seu coneixement i pràctica a les ultimes sessions on l’alumnat ha pogut aprendre el funcionament i elements clau per a la reparació de bicicletes, vetllant per un recurs de mobilitat totalment sostenible amb l’objectiu de poder aplicar aquesta funció com una més dins del seu currículum vitae.

El curs ha estat tot un èxit: els i les pròpies participants ens han transmès un fort agraïment per la dedicació dels formadors i la gran oportunitat que els ha brindat el consistori. I fins i tot hi ha qui s’ha animat a reparar les seves pròpies bicicletes!

A través de respostes col·lectives, comunitàries, serà possible fer front als reptes socials que ens planteja una societat marcada fortament per les desigualtats socials. Moltes gràcies per aquesta oportunitat i seguim endavant!