Mireia, alumna del Punt Formatiu Incorpora (Obra Social la Caixa) de cambrera de pisos, que imparteix la Fundació Gentis amb col·laboració de l’Hotel Ciutat d’Amposta a la capital del Montsià.

Actualment viu a Sant Carles de la Ràpita i treballa com a personal de neteja, a jornada completa, en una Residència de la tercera edat a la mateixa població.

“La veritat és, que estic molt bé. Molt contenta amb les companyes de feina i a més, ja m’han renovat el contracte”

“La primera vegada que la Mireia va sentir parlar del programa Incorpora, no estava passant per un bon moment personal, ja que s’acabava de mudar a un poblet de la província de Tarragona on no coneixia ningú i on, a més, no trobava feina.

Per aquest motiu, la Mireia va decidir recórrer als Serveis Socials, que li van assignar una assistenta social especialitzada en orientació laboral perquè l’ajudés a millorar l’ocupabilitat. Va ser gràcies a la intermediació d’aquesta assistenta social que la Mireia va conèixer el programa d’inserció sociolaboral de ”la Caixa”. “Ella em va recomanar que fes algun curs amb la finalitat de millorar el currículum i poder trobar feina”.

Van derivar la Mireia a la Fundació Gentis, on va conèixer els tècnics d’inserció que l’han acompanyat durant tot l’itinerari d’inserció. Quan li preguntem per la relació que té amb els tècnics Incorpora, la Mireia és clara: “Ha estat bona, una relació molt propera i de molt de suport. Al començament em van ajudar a fer el pas, a inscriure’m i assistir a les classes. […] També em van ajudar a buscar sortides a la meva situació personal, familiar i laboral. Els estic molt agraïda”.

Després d’acabar la formació, la Mireia ha vist com la seva situació laboral ha canviat radicalment. El seu pas pel Punt de Formació Incorpora no tan sols li va valer per ampliar el currículum i l’experiència, sinó també per assolir la inserció laboral gràcies a una feina en la qual es troba molt còmoda.

 

Què és un Punt Formatiu?

Accions formatives en competències transversals que ajuden a persones en risc d’exclusió social a accedir a una feina, cosa que contribueix a construir un territori socialment més responsable. A través del programa Incorpora, fomentem la responsabilitat social a les empreses per transmetre el valor que té donar feina a col·lectius desafavorits.