L’Espai Chá és un projecte empresarial que va tenir l’assessorament i acompanyament empresarial del Punt d’autoocupació Incorpora (PAI) de Gentis a les Terres de l’Ebre, un projecte impulsat per dos joves;  la Montse i el Joao, ella Catalana de les terres de l’Ebre i ell Portuguès provinent de l’illa de Madeira. En plena pandèmia van repensar la seva vida, i van  decidir, valorant l’entorn i la situació que estaven vivint, crear un projecte que tingués sentit per ells i que unís ànima i passió.

La Montse i el Joao tenien formació digital, i  les seves anteriors feines estaven també molt vinculades a aquest sector de venda online. El confinament, a l’igual  que milions de persones al món estaven vivint en aquells moments, va ser el detonant que els va portar a reflexionar profundament per donar un gir radical a les seves vides.

Ambdós coincidien en tenir l’experiència i la visió necessàries dins el món dels projectes digitals en els que treballaven en les seves antigues feines, també tenien un fet en comú, compartien la passió pel món del Te i tot el que l’envolta tant a nivell cultural com productiu.

D’aquests punts en comú va néixer la seva tenda online “L’espai Chá”, i que al mateix temps han combinat amb un espai físic propi, ubicat a Amposta, que utilitzen com a oficina, exposició de productes i que compta amb una terrassa interior a l’aire lliure molt acollidora per realitzar formació i tastos de Té.

Els seus productes estan destinats a oferir una experiència plena per als seus clients i usuaris. A part dels tes purs i aromatitzats que busquen, analitzen  i proven d’arreu del món, abans d’exposar-los a la seva web per a oferir-los a la venda, també ofereixen infusions i accessoris vinculats als rituals i a la cultura de l’univers del te com són varietats de gots, tasses, llaunes de te i fins i tot teteres.

Las Montse i el Joao han impulsat un projecte empresarial reflexiu i profund amb L’espai Chá, convidant als seus destinataris a endinsar-se en la filosofia que envolta l’hàbit i el ritual del Te, donant-li la importància interior i personal que mereix el fet de ser conscients, de donar valor a les coses de la vida que mereixen la pena viure intensa i equilibradament.

A la seva web podem comprovar si llegim el seu “Manifest”, un apartat semblat a un storytelling, del projecte vestit amb originalitat i meditació que ens ajuda a entendre la profunditat de l’hàbit i la cultura que han decidit difondre en forma de projecte empresarial. Tal i com diu un extracte del seu manifest a la web:

“ El món no para. Hi ha períodes en que és necessari asseure’s i només degustar un bon Te. El món no s’atura; i al tenir la seva acceleració revelada ens pot portar a aconseguir inspiracions sorprenents…“

Tal i com fan les bones mescles, el millor dels dos orígens dels seus creadors s’ha trobat per impulsar un brillant projecte que creua fronteres, fusió de cultures, fent que el món s’aturi per viure amb plenitud aquells moments de la vida que valen la pena de veritat, amb una bona tassa a les mans amb un te de qualitat selecció de L’espai Chá.