Conveni de participació entre el Consell Comarcal de la Selva i la Fundació Gentis pel desplegament de la xarxa d’Ateneus Cooperatius a les terres gironines

La Fundació Privada Gentis i el Consell Comarcal de la Selva han signat un conveni de col·laboració per tal de sumar esforços en el desenvolupament i implantació d’accions per l’impuls de l’ocupació al territori de la demarcació de Girona.

La participació del Consell Comarcal de la Selva, tal i com estan fent altres administracions públiques i entitats socials, suposa fer públic el compromís de desenvolupament de l’economia social i cooperativa i aprofitar les oportunitats que ofereix el teixit empresarial, d’emprenedoria i cooperativisme del territori.

A partir d’ara, ja podem comptar amb un nou membre estratègic a la Taula Territorial de l’economia social de les comarques gironines.

Des del Consell Comarcal remarquen que “amb aquest conveni, reforcem la nostra aposta per l’emprenedoria i el suport a les petites empreses de la comarca de la Selva, ja que aquesta línia de treball s’afegirà a la resta de projectes i serveis que ja està desenvolupant amb l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial del territori”, tal i com es recull a la nota de premsa del diari digital Tribuna Selvatana.

L’any 2016 es promou la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, amb la creació de punts territorials arreu de Catalunya, per portar a terme projectes de generació d’ocupació mitjançant la creació de cooperatives i societats laborals, dins el marc del Programa aracoop.

L’Ateneu cooperatiu, és una iniciativa, concebuda com espai de trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat.

En aquest context, la Fundació Gentis està desenvolupant a les comarques gironines tota una sèrie d’accions per generar ocupació i afavorir la creació de cooperatives i societats laborals, a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, que ja compta amb el suport d’altres entitats com la Diputació de Girona, els ajuntaments d’Olot i Figueres, la Cambra de Comerç de Girona i la Universitat de Girona, entre d’altres.

El proper 7 de juliol tindrà lloc al Centre – Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners el taller La cooperativa, creant sinèrgies entre professionals on es treballaran els aspectes clau per a la constitució de cooperatives per projectes existents o de nova creació.