Aquest curs 2020-2021 hem donat el tret de sortida a un projecte d’innovació dels processos d’orientació i inserció sociolaboral que pretén contribuir a la millora d’oportunitats de dones que estan en situació de vulnerabilitat.

Es tracta de tot un seguit de tallers d’arteràpia que pretenen conèixer i identificar les emocions i obtenir recursos per tal de gestionar-les i així iniciar un itinerari d’orientació que ajudi a alimentar el projecte vital de cada dona participant.

És comú que es confongui arteràpia amb educació artística o plàstica. Sobre això, especialistes ressalten les següents diferències:

L’arteràpia fa servir l’expressió artística com a eina per a produir canvis, mentre que en l’educació artística o plàstica, l’art és un fi en si mateix.

L’arteràpia és un procés obert, evolutiu, interactiu i experimental, mentre que l’educació artística tendeix a ser instructiva i tancada.

L’arteràpia té contingut dinàmic, mentre que l’educació artística té contingut definit.

L’arteràpia és exercida per terapeutes, mentre que l’educació artística és exercida per professorat.

La iniciativa s’està portant a terme al municipi de Sils, de la comarca de La Selva, un municipi on portem treballant força temps i hi ha complicitat social i educativa en pro les seves persones.

El passat desembre es va signar el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sils i la Fundació “La Caixa”, una mostra més del compromís cap a l’acció comunitària i la transformació social.

Posa't en contacte amb nosaltres

Si necessites saber una mica més sobre la iniciativa…