Per celebrar el Dia Internacional de la Dona tot el grup participant del curs de Confecció i Publicació de Pàgines Web, s’ha vist involucrat en la creació d’aquesta notícia. Una activitat formativa que s’ha realitzat en petits grups de treball dinamitzats pel nostre company i professor, Manel Plaza.

L’objectiu de l’activitat ha estat que cada grup creés una pàgina web on es destaqués la contribució de les dones al món de la programació i Internet. A continuació mostrem un video amb la recopil·lació dels treballs realitzats per tots els equips i l’accés a tots els projectes web.

 

Pioneras que han dejado huella

En Giovanni i l’Alison han realitzat un projecte titulat “Pioneras que han dejado huella”. La finalitat de la seva pàgina web ha sigut la de guiar l’usuari, de manera molt interactiva, a la descoberta de les protagonistes (triades per Giovanni i Alison) i animar-lo a que es subscrigui a la mateixa.

La pàgina té un sistema de navegació dividit en seccions. Una primera secció composta per una galeria de 10 fotografies on es presenten les 10 dones escollides; en la següent secció es presenta la biografia, molt senzilla, de les mateixes dones.

La tercera secció mostra tres fotografies on l’usuari ve convidat a descobrir la “top 3” que els creadors han decidit aprofundir. En la quarta secció ens trobem amb tota la informació de les tres pioneres: Ada Lovelace, Jude Milhon i Frances Allen. Aquesta secció és la més rica i detallada de contingut textual i audiovisual.

Seguim amb una secció on ve presentat un vídeo sobre “¿Como se vería Internet sin la progamación de las mujeres?” que guia l’usuari a la secció relativa a la subscripció. Tanca la pàgina la webgrafia i el peu de pàgina amb la informació sobre els dos creadors.

Dones destacades de la història

En Javi i la Lilian han realitzat un projecte anomenat “Dones destacades de la història”, per a destacar el paper clau de les dones en la nostra societat, no es interactiu, solament informatiu. Per això han utilitzat una gama cromàtica lila en homenatge a les dones.

La pàgina està dividida en un titular principal, un menú de navegació a la part superior esquerra en el que pots anar clicant i navegar per tot el contingut de la pàgina i el logo del grup.

Just a sota de la capçalera trobem una imatge d’Ada Lovelace, perquè consideren que es la dona més important i al costat un petit text general parlant de les dones en general.

A continuació trobem una petita taula de les dones més representatives en l’àmbit d’Internet. Una petita història per a conèixer que van fer aquestes dones i el perquè. Hi ha una petita biografia i una fotografía de cada dona.

Just a sota s’hi troben 3 videos. Un d’Ada Lovelace, un de Hedy Lamarr i l’últim de 10 dones que van canviar la cara de la informàtica. En una altre secció i trobem un formulari bàsic, un audio (un petit audioconte d’Ada Lovelace en un to juvenil) i la part de webgrafia d’on s’ha tret tota la informació.

Womenweb

En Carlos, la Mariale i l’Aaron han realitzat un un projecte titulat “Womenweb”. Una web que té com a finalitat homenatjar, mensualment, a 6 dones pioneres de diverses disciplines.

En aquesta ocasió, començen per destacar a les dones en el món de la informàtica. A més de les 6 principals, la web compta amb una segona secció, on es mostra un llistat d’èxits aconseguits per altres 5 dones de la mateixa l’àrea.

La idea principal de la web és visibiltzar i homenatjear, cada mes, a sis dones de diferents disciplines; per tal de generar un menú de navegació en el qual poder accedir, com si d’una biblioteca es tractés, als noms i biografies d’aquestes figures rellevants classificades segons les seves àrees de treball.

Finalment, hi ha un formulari de subscripció on mantindran informades, a les persones que ho desitgin, sobre les actualitzacions i novetats de la pàgina.

Las mujeres científicas

En Francisco, en Dani i la Maru van realitzar un projecte amb el títol: “Las mujeres científicas” on expliquen l’impacte que van tenir les dones al llarg dels anys i com van marcar definitivament els inicis de la tecnologia.

L’argument principal d’aquest projecte és el següent: les dones mai van obtenir un reconeixement per les seves contribucions al món tecnològic i científic.

Els creadors van escollir les següents científiques: Ada Lovelace, Hedy Lamarr, Grace Murray i Frances Allen. De les 4 dones presenten una petita biografia, rica en contingut audiovisual.

Al centre de la pàgina trobem una galeria fotogràfica de les mateixes i una taula amb una sèrie de dades sobre les dones més reconegudes en el món d’Internet i la web.

Tanca la web un formulari de subscripció i el peu de pàgina amb la informació sobre els dos creadors. Molt destacable és el menú de navegació fix que acompanya sempre l’usuari al llarg de la navegació.

 

I fins aquí el nostre treball i com va dir la Rita Levi-Montalcini:

Les dones que han canviat el món no han necessitat mai mostrar una altra cosa que la seva intel·ligència.

Cread@rs: Giovanni, Alison, Carlos, Mariale, Aaron, Javi, Lilian, Francisco, Dani i Maru.