El passat 28 de gener vam rebre la visita d’Alegria Gabarri, antiga alumna del Certificat Professional de Mediació Comunitària i actual mediadora de l’equip de serveis socials a l’Ajuntament d’Amposta.

El motiu de la visita va ser el d’oferir una xerrada a l’alumnat del curs per encoratjar-lo amb la formació i explicar com, després de realitzar les pràctiques professionals no laborals vinculades al curs de Mediació Comunitària per l’obtenció del Certificat de Professionalitat, va ser contractada per l’Ajuntament d’Amposta per exercir de mediadora en l’àmbit educatiu i comunitari.

L’Alegria ens va explicar que la seva feina consisteix en acompanyar a l’alumnat d’ètnia gitana i als centres educatius de la població d’Amposta en la resolució dels seus principals conflictes: l’absentisme escolar i la relació de la família i l’escola.

Alegria Gabarri va ser alumna del Certificat Professional de Mediació Comunitària que la Fundació Gentis porta impartint a les Terres de l’Ebre des de 2016.

 

Concretament, va explicar com li arriben les demandes de mediació, com s’iniciava un procés de mediació amb les diferents parts, quines eren les seves principals estratègies i procediments de mediació i com realitzava el seguiment i valoració d’aquests processos.

També ens va parlar de la importància de la prevenció dels conflictes i com la comunitat pot ajudar en aquesta gran tasca. Per acabar, es va oferir un torn obert de preguntes on l’alumnat va poder resoldre els seus dubtes i les seves inquietuds en relació a la figura de la mediadora comunitària. La participació va ser tot un èxit.

 

 

Sobre l’autora

Neus Calvo, membre de l’àrea de formació.

A la Neus la podeu trobar a la seu de Gentis a Amposta gestionant les accions formatives a les Terres de l’Ebre: cursos per a l’obtenció de Certificats de Professionalitat, Punts formatius del programa Incorpora de “La Caixa”, formació ocupacional.