El passat 17 de novembre, la Fundació Gentis va recollir el Guardó de l’Esport Català en la categoria d’igualtat d’oportunitats que ha obtingut pel projecte SportMe.

SportMe, és un projecte de mentoria esportiva adreçat a persones joves de 16 a 24 anys procedents d’entorns desfavorits i que té com a objectiu principal, acompanyar-los en un procés d’inclusió a través de la pràctica esportiva. Aquests itineraris de mentoria consisteixen en que una persona, mentora, genera un acompanyament a la  persona jove que li permet establir vincles sòlids amb l’organització esportiva o el club. Els processos de mentoria i voluntariat són beneficiosos per a les persones joves, ja que  els brinden un acompanyament en el procés d’inclusió  en l’esport, en un club i en una comunitat. A més, mitjançant el projecte es pretén que les persones joves desenvolupin hàbits saludables, competències i coneixements de gestió emocional.

D’altra banda, el projecte també té com a propòsit cobrir la necessitat de donar suport als clubs i organitzacions esportives en el disseny de processos inclusius i de cohesió social també dins de les seves organitzacions per donar resposta a les necessitats de la comunitat que els envolta.

SPORTSME Project, és un projecte transnacional de 2 anys en què participen 5 entitats sòcies de 3 països  (Espanya, Portugal i Regne Unit). Hi ha 2 perfils de partners:

1) Social Partners amb experiència en inclusió social, especialment en l’àmbit de persones joves en risc i mentoring social: Fundació Gentis (Catalunya), AE2O (Portugal) i Phoenix Social Enterprise Limited (UK).

2) Entitats sòcies esportives en l’àmbit autonòmic: Fundació Robins (UK) com a part del Bristol City Football Club i Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre com a part de l’Ajuntament d’Amposta.

Cada entitat sòcia ha aportat al projecte 1 o 2 persones tècniques per a treballar en les reunions transnacionals i l’elaboració d’una Guia metodològica, iniciar el pilotatge dels itineraris de mentoria i realització de vídeos.