Gentis amb el Dia Internacional de les Famílies

by maig 15, 2018Famílies, General0 comments

Aquest 15 de maig de 2018 es celebra el Dia Internacional de les Famílies, que enguany està dedicat al lleure en família. L’objectiu d’aquesta edició és fomentar el temps compartit en família que enforteixi els vincles entre els seus membres en un espai relaxat i de gaudi. Un dels pilars de Gentis i la nostra raó de ser ha estat l’acompanyament familiar. Estar al costat de la unitat familiar, perquè sabem que ser pares i mares no és un paper fàcil ni hi ha una manual únic que serveixi per enfocar amb èxit la tasca educativa de les famílies. Per això oferim espais de suport als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de manera positiva en l’educació i desenvolupament dels seus fills i filles.

Per això a Gentis oferim tallers familiars, treballem per la prevenció del consum de drogues, creem espais de trobada per a la primera infància, oferim un espai de suport online, tenim el servei d’orientació i acompanyament a famílies i tenim programes per a les famílies i adolescents en risc d’exclusió social.

Activitats a Gentis Terres de l’Ebre

En motiu de celebració del Dia de les Famílies i sota el lema “Compartim el lleure en família” des del SOAF Terres de l’Ebre de Gentis, va organitzar a Amposta una tarda d’activitats conjuntament amb el Servei d’intervenció socioeducativa de la mateixa ciutat.

A partir de les 17h i fins les 19h al Parc dels Xiribecs, hi va haver diferents tipus d’activitats perquè les famílies gaudissin d’un espai de lleure, on passar-ho bé amb els fills i filles i compartir i relacionar-se amb altres famílies.

Les activitats que es van portar a terme estaven pensades per a totes les edats: un espai de nadons amb materials cuidats per a l’exploració i el moviment lliure, un conta contes, jocs de mocador, twister, mímica, puzle,  jocs amb el paracaigudes…

Els espais i jocs van comptar amb l’acompanyament dels professionals del SIS i la col·laboració dels joves que participen en el SIS 16-18, els quals van preparar gran part dels jocs per a que les famílies passessin una tarda lúdica, amb la col·laboració de l’associació Engalanats i TatakuaCoop.

Per què celebrem el lleure en família?

Des de la Direcció General de Famílies de la Generalitat de Catalunya es vol impulsar el lleure en família pels motius següents:

  • El lleure en família és cultura i coneixement. Afavoreix en les famílies el coneixement i l’estimació pel territori, la cultura, la gastronomia i els paisatges de Catalunya; el respecte al medi ambient; facilita l’estudi i l’aprenentatge pedagògic que suposa aprendre en el propi entorn, i estimula l’aproximació humana i el servei a les persones.
  • El lleure en família és criança positiva. L’activitat de lleure compartit ric, sense presses, amb sortides i jocs, permet a pares i mares crear un espai de relació que enforteix vincles. El riure, la complicitat i la concentració en l’altre que comporta jugar junts afavoreixen l’aflorament espontani d’emocions compartides.
  • El lleure en família és aprenentatge. L’activitat lúdica rica en propostes fa possible un creixement harmònic del cos, és a dir, millora la intel·ligència, l’afectivitat, la sociabilitat i la creativitat, i, sens dubte, és una de les fonts d’aprenentatge més importants per als infants.
  • El lleure en família és prevenció. La trobada i el coneixement mutu de persones diferents de la nostra comunitat contribueix a la interrelació cultural, a la cohesió social, amb tots els beneficis per a la societat que això comporta, ja que la trobada compartida té lloc en un ambient relaxat i d’escolta, d’observació i respecte mutu.
  • El lleure en família no és només consum. Les famílies agraeixen l’oferta d’activitats per gaudir del seu temps d’oci amb activitats fora de casa que incorporin un model didàctic amb component educatiu. Les famílies demanen experiències fora de casa que, a més, eduquin i entretinguin, més enllà de la tecnologia, amb activitats creatives i reptes.
  • El lleure en família és diversió. El lleure, sobretot, és una activitat que produeix plaer i distreu de les preocupacions i de l’avorriment!

Sorteig “Fotografia’t amb la família!”

L’Agència Catalana de Joventut organitza el sorteig Fotografia’t amb la família! Per participar-hi, cal que publiqueu una foto a Instagram entre l’11 i el 20 de maig en què es vegi la vostra família gaudint d’alguna activitat de lleure. S’ha de compartir amb el perfil de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (@albergs_xanascat) amb l’etiqueta: #lleureenfamília i mencionar un membre d’una altra família amb la qual es vulgui compartir el premi.

Les dues famílies gaudiran d’una estada de tres nits en pensió completa amb activitats complementàries en qualsevol dels 20 albergs gestionats per l’Agència Catalana de Joventut.

Beneficis Dia internacional de les famílies