El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Hble. Chakir el Homrani va presidir la presentació de la 2ª Edició del Programa Noves Oportunitats a les Terres de l’Ebre, el passat divendres 6 de juliol, a l’Ajuntament de Roquetes. Amb la presència de la Gerent de la Fundació Gentis, la Sra. Marta Cid, la Directora del CNO, Sònia Tomàs, l’Il·lm. Alcalde de Roquetes Paco Gas, la responsable del Servei d’Atenció i Suport als Joves de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, la Sra. Marta Masagué i el Coordinador Pedagogic del CNO, Efrén Cofiné.

El programa Noves Oportunitats neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. L’objectiu del programa és que els joves assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu per completar la seva formació, afavorint així la seva inserció al mercat laboral.

S’ha creat un equip ferm i col·laboratiu que ha treballat amb l’únic objectiu d’impulsar el futur professional d’aquests joves. En aquest treball en xarxa, per primer cop, s’hi han integrat també professionals de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i/o de Serveis Socials, i així el programa ha arribat també a la població més vulnerable.

Fundació Gentis com entitat dinamitzadora del programa a Terres de l’Ebre posem al servei dels i les joves el Centre de Noves Oportunitats (CNO):

Una oferta formativa basada en el treball per competències, amb un equip multidisciplinar distribuït per tot el territori format per professors, educadors i dinamitzadors juvenils. Un banc d’empreses que ens donen suport, als joves i al centre, que estan disposades a realitzar accions d’orientació i acompanyar-los al llarg del seu camí formatiu i professional. Per primer com un grup de joves que han realitzat el seu itinerari en el passat període, apadrinaran  acompanyant els nous participants.