Accions de foment de la inserció sociolaboral de les persones que més ho necessiten a Pineda de Mar

Col·laborem amb l’Ajuntament de Pineda de Mar amb la dinamització del Programa de Mesures Actives d’inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania (MARMI) i un programa d’orientació d’ocupabilitat adreçat a joves.

“El passat mes de novembre de l’any 2017, Gentis va signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Pineda de Mar, per dur a terme  el Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la RGC (Renda Garantida de Ciutadania). Aquest programa té 13 mesos de duració, el qual té la seva finalització aquest proper 31 de desembre de 2018.

Aquest servei ha volgut millorar la ocupabilitat de les persones destinaries de la RGC i, per fer-ho possible els usuaris/es han participat activament en accions individuals i grupals, on han treballat la millora de la seva inserció laboral, recuperar autoestima perduda, aconseguir autonomia personal, coneixement de l’entorn laboral, recursos i eines per fer una bona recerca activa de feina, així com eines per fer front a un procés de selecció.

Posteriorment Gentis, al darrer trimestre de l’any 2018 està treballant en un nou Programa d’orientació per la millora de l’ocupabilitat dels joves en risc d’exclusió social de Pineda de Mar. El seu objectiu principal és la facilitació dels processos de transició a la vida activa dels joves al finalitzar l’escolarització obligatòria. Es treballa assessorant i acompanyant els joves en el seu procés de definició d’objectius professionals i personals. 

 

Sobre l’autora

Montserrat Sánchez, membre de l’àrea d’orientació sociolaboral.

A la Montse, que és com li agrada que l’anomenin, la podeu trobar al punt d’actuació de Gentis a Pineda de Mar focalitzada en el desplegament d’accions d’orientació i inserció sociolaboral i intermediació amb empreses.