El proper dijous 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. I la Fundació Gentis ha organitzat una activitat per parlar sobre la situació de la dona. En concret ho farà amb la celebració d’un cinefòrum que porta per nom: dona i treball. Es projectarà la pel·lícula “North Country” (en tierra de hombres) a la biblioteca Xavier Bengueral, a l’avinguda del Bogatell, 17.

Aquesta activitat està dirigida a l’alumnat de Gentis així com els seus usuaris i usuàries dels diferents programes. Al finalitzar la visualització del film es farà un debat sobre el mateix.

La convocatòria és a les 10h a la seu de Gentis del carrer Salvador Espriu el mateix dia 8. L’aforament és limitat, per tant, si vols assistir-hi has de confirmar la teva assistència al telèfon: 932242596.

North Country

És una pel·lícula dirigida per Niki Caro que tracta sobre La Dignitat Humana.

Josey torna al seu poble natal al nord de Minnesota a la recerca d’un bon treball degut a què el seu marit no para de maltractar-la. Mare soltera amb dos nens al seu càrrec, busca treball en la font principal d’ocupació de la regió: les mines de ferro. El treball és dur però es paga bé i les amistats que es formen allí s’estenen a la vida quotidiana, unint famílies i veïns en un fil comú. És una indústria dominada pels homes des de sempre, en un lloc poc acostumat als canvis. Animada per la seva vella amiga Glory, una de les poques dones mineres al poble, Josey s’uneix a aquells treballadors que perforen la roca per treure el mineral en la pedrera. Està mentalitzada per al perillós i dur treball però no per aguantar l’assetjament que ella i les altres mineres sofreixen per part dels seus companys, la qual cosa és una prova molt més dura.