El passat 2 d’abril de 2019 va tenir lloc l’entrega de diplomes als nostres alumnes del Punt Formatiu Incorpora d’Operari de manteniment de càmpings amb l’Associació de Càmpings de Girona a les instal·lacions de l’empresa d’higiene professional DIBOSCH.

 

En el marc de l’Assemblea Extraordinària de l’Associació de Càmpings de Girona organitzat a les instal·lacions de Dibosch a Riudellots de la Selva, empresa patrocinadora de l’Associació, hem pogut compartir diverses activitats amb als associats.

Una d’elles va ser la xerrada i contribució del psicòleg Pep Marí sobre gestió d’equips i lideratge. Va compartir amb els i les assistents la hipòtesi de que tot equip necessita, com a mínim 5 lideratges:

  • El lideratge social: per generar l’ambient i un bon ecosistema de treball.
  • El lideratge anímic: perquè un equip també té estat estat d’ànim.
  • El lideratge en compromís: perquè s’ha d’organitzar la feina, coordinar-la, planificar-la…
  • El lideratge estratègic: cap a on anem, cap on ens focalitzem…
  • El lideratge resolutiu: aterrar les tasques, dur-les a terme amb els recursos disponibles, compromís i molta il·lusió.

Encavalquem l’entrega de diplomes a l’alumnat del Punt Formatiu Incorpora d’Operari Polivalent de Manteniment de Càmpings després de la seva interessant contribució. Aquest curs l’hem organitzat conjuntament amb l’Associació de Càmpings de Girona amb el finançament de Obra Social La Caixa (Punts Formatius Incorpora). 

Des del 2017, hem establert una estreta relació amb els diversos associats de Càmpings de Girona desenvolupant fins a l’actualitat dos cursos de formació adaptats a les persones que estan vivint situacions de vulnerabilitat social. Més de 40 persones  s’han format, concretament, en àmbits com el manteniment de piscines i analítica d’aigües; manteniment d’infraestructures – depuradores, calderes de biomassa i electricitat- ; gestió de residus i qualitat mediambiental i jardineria. Les classes teòriques s’han dut a terme a les aules que tenim a Salt i a Castelló d’Empúries i la gestió de pràctiques i contractacions a 15 càmpings associats (6 al 2018 i 9 al 2019). Aquestes dues formacions formen part d’un projecte estratègic de l’Associació de Càmpings de Girona, l’Escola de Càmping per contribuir al desenvolupament professional dels treballadors i treballadores del sector.

Tant el gerent de l’Associació, Ward Wijngaert com el Director de serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Girona, Josep Polanco, van posar el focus en la importància de la formació ocupacional i professionalitzadora. 

La voluntat de tots els agents que en formem part d’aquest projecte és la de continuar treballant plegats per aconseguir apoderar i formar un grup de persones que tenen necessitats d’inserció sociolaboral i així donar resposta a la demanda de personal qualificat del sector. La sinèrgia va més enllà del desenvolupament d’aquests formacions: l’associació col·labora des del 2016 realitzant ponències en els programes i accions formatives que desenvolupem en el sector turístic i d’atenció al client. Una relació de win-win a km0 posant en valor els recursos humans i econòmics del territori. 

 

Sobre l’autor

Felip Allué, responsable de prospecció i intermediació laboral de la Fundació Gentis a Girona.

En Felip és l’encarregat de donar a conèixer els recursos i serveis laborals que oferim per gestionar els perfils professionals de les persones que atenem. És un gran coneixedor del funcionament del mercat laboral a les terres gironines i els principals sectors d’ocupació de la zona. Podeu contactar amb ell a la seu de Gentis a Salt (La Maret).