Es lliuren els certificats del Programa de Reincorporació al Treball

by abr. 24, 2018Inserció, Formació0 comments

La Fundació Gentis ha assistit a l’entrega de certificats emesos per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania destinats a les persones que han participat al Programa de Reincorporació al Treball (PRT) que l’entitat va organitzar al llarg d’aquest any. Els certificats van ser lliurats a aquells usuaris que van superar satisfactòriament el curs de Mosso de Magatzem, la formació en llengua catalana i coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic impartida pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania; i Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona; van fer especial menció a la feina realitzada en el marc del programa i en la necessitat de poder reproduir el mateix en pròximes edicions. Precisament, els professionals de Gentis ja estan preparant la proposta per organitzar de nou el programa en la convocatòria del 2018.

Què és el PRT?

És un programa de la Generalitat de Catalunya de formació i inserció sociolaboral de persones estrangeres immigrades, especialment en situació d’irregularitat sobrevinguda, reagrupades, i sol·licitants d’asil.

El PRT se centra bàsicament en tres mòduls:

  1. Mòdul de formació en llengua catalana impartit pel CPNL: consisteix en un mòdul de 45 hores de català del nivell majoritari dels alumnes, 15 hores de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic, que correspondrien al mòdul C del Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya juntament amb 5 hores de llengua específica del sector laboral corresponent.
  2. Mòdul de formació laboral en els sectors de més demanda de mà d’obra: les hores de formació dependran de l’especialitat formativa escollida per l’entitat que realitzi la formació.
  3. Mòdul de pràctiques formatives: es tracta de pràctiques a empreses del sector, i la seva durada depèn de cada projecte, però en cap cas pot tenir les característiques que menin a interpretar-lo com constitutiu d’una relació laboral.