Presentació dels resultats del projecte europeu Chimes coordinat per Fundació Gentis.

El passat divendres 17 de febrer, la Fundació Gentis va celebrar la conferència de tancament del Chimes Project, un projecte dirigit a persones joves basat en l’aprenentatge de les competències necessàries per a l’ocupació a través de l’art i la cultura.

A l’obertura institucional vam comptar amb la participació de Núria Marco, regidora d’educació i tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Amposta i de l’Aida Boix, directora del Centre d’Art Lo Pati i de la Marta Cid, gerent de Fundació Gentis.

El Chimes Project es tracta d’un projecte internacional que té com a objectiu ajudar a persones joves en risc d’exclusió social a través de l’aprenentatge informal per tal d’afavorir el retorn educatiu o la inserció laboral. Els països socis són Hongria, Portugal, Itàlia, Irlanda, Romania i Regne Unit. Ha tingut una durada de dos anys en els quals els centres socis han dut a terme diverses activitats relacionades en l’art i la creativitat, com ara, tallers de dansa, pintura o vídeo.

Durant la jornada la Fundació Gentis va presentar el projecte, els seus objectius i els resultats esperats. Tot seguit, els socis i les sòcies que participen en el projecte van presentar les activitats i les metodologies creatives i culturals (tallers creatius, festivals artístics) que van realitzar en el projecte per treballar habilitats amb les persones joves en risc d’exclusió social.

Totes aquestes metodologies han quedat recollides en una guia metodològica que estarà disponible a la web del projecte pròximament.

Diari visual de les activitats realitzades en el projecte https://www.chimes-project.com/post/upcoming-tmandme