Quin són els instruments i les polítiques que, en el trànsit cap a un món més obert i ple d’avenços tecnològics, puguin garantir la dignitat ciutadana als col·lectius més amenaçats? Sota aquesta pregunta es va celebrar els passats 12 i 13 d’abril la 2a Trobada d’Economia i Reptes Socials de Cap Roig. Sota el títol “Perquè ningú es quedi pel camí”, la trobada organitzada per l’Obra Social de “la Caixa”, va reunir diferents ponents que van exposar la seva visió sobre aquesta temàtica. A la jornada hi van assistir personal tècnic de la Fundació Gentis.

Les xerrades es van centrar en entendre què és una societat més justa, quines fórmules es poden aplicar per instaurar-la, i si el salari mínim i la renda bàsica universal assenyalen un possible camí. Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, van ser els encarregats d’inaugurar la jornada que es va celebrar al Museu del Suro.

Entre els ponents hi van haver el filòsof, Josep Ramoneda, la catedràtica de la Universitat Pompeu Fabra, Cristina Pujades, el president de la Red Española del Pacto Mundial, Àngel Pes, el director acadèmic de l’Observatori dels ODS, Àngel Castiñera, i els periodistes Albert Closas i Martí Saballs, entre d’altres.