El passat 19 de novembre de 2018 es va donar el tret de sortida a l’oferta formativa ocupacional que la Fundació Gentis té preparada per aquest 2018-19 amb l’inici del primer curs per a l’obtenció de Certificats de Professionalitat: Atenció Sociosanitària a persones dependents en institucions socials (SSCS0208), al centre que opera l’entitat a Amposta.

El curs, que ja va ser un èxit en la seva passada edició, ha començat amb les mateixes expectatives: alumnat motivat, bones sinèrgies amb les empreses de pràctiques i possibilitats reals d’inserció.

Concretament, l’alumnat està format en la seva majoria per dones en situació d’atur, els homes suposen el 28% de presència al grup on un d’ells està en actiu. Aquest percentatge no és una excepció: la feminització d’aquest sector fa que en aquests cursos participin més dones que homes.

El grup realitzarà el període de pràctiques als centres de la xarxa local d’intervenció. Alguns projectes de pràctiques professionals no laborals es duran a terme en centres residencials per persones amb discapacitat com La Duna a Deltebre i APASA a Amposta, així com a residències de gent gran com l’Onada a Deltebre i Centre Vima a Santa Bàrbara i Sant Carles de la Ràpita.

La formació ocupacional una porta d’entrada a la inserció laboral.

De l’edició anterior podem destacar cinc insercions laborals als centres Vima, l’Onada i La Duna, que han esdevingut una doble oportunitat: no només han contribuït perquè l’alumnat doni un gir a la seva situació laboral sinó que han ajudat a que els centres residencials puguin nodrir-se de personal format.

Des de l’àrea de formació, continuem treballant per crear una oferta de qualitat per donar resposta a les necessitats ocupacionals dels territoris d’actuació.

Sobre l’autora

Neus Calvo, membre de l’àrea de formació.

A la Neus la podeu trobar a la seu de Gentis a Amposta gestionant les accions formatives a les Terres de l’Ebre: cursos per a l’obtenció de Certificats de Professionalitat, Punts formatius del programa Incorpora de “La Caixa”, formació ocupacional.