En primer lloc, destacar que durant l’any 2018, Fundació Gentis ha focalitzat tots els esforços per consolidar el programa d’autoocupació Incorpora, tant a la província de Girona, on ja porta tres anys, com al punt de nova creació a les Terres de l’Ebre.

S’ha treballat aplicant la metodologia del Programa d’Autoocupació Incorpora de “La Caixa” i des d’una vessant social, fomentar l’autoocupació com una possibilitat real pels col·lectius vulnerables i amb dificultats en l’accés al finançament bancari tradicional.

 

Consulta l’entrevista sencera aquí.

Gràcies al treball d’assessorament fet per l’equip tècnic a les persones emprenedores ateses, hem aconseguit  materialitzar:  

  • 44 projectes d’empresa en el punt de Girona, projectes que finalment s’han traduït en la creació de 35 noves empreses a Girona.
  • 33 projectes d’empresa en el punt de Terres de l’Ebre, projectes que finalment s’han traduït en la creació de 25 noves empreses a Terres d’Ebre. Una altre dada a tenir en compte, és l’increment de les accions d’acompanyament en la recerca de finançament en els projectes treballats
  • Girona: hem aconseguit la viabilitat de 21 sol·licituds de finançament gestionades,  per un import total de 343.000 € i amb una mitjana de 16.333 € per operació formalitzada
  • Terres de l’Ebre: hem aconseguit la viabilitat de 3 sol·licituds, per un import total de 45.000 € i una mitjana de 15.000 € per operació formalitzada.

Des d’un punt de vista comparatiu destaquem que a través del Punt d’autoocupació Incorpora hem aconseguit arrelar-nos al territori (sobretot a la demarcació de Girona on acumulem 3 anys d’expertesa en emprenedoria), vincular-nos a la xarxa utilitzada per les persones emprenedores i d’entitats públiques i privades amb un important increment en tots els seus indicadors, destacant tant el número de persones ateses, com el de projectes treballats. Podem concloure que cada cop més, ens estem posicionant com un recurs referent en emprenedoria per l’assessorament i posada en marxa de les idees de negoci dels nostres territoris.

Sobre l’autor

Josep Ensenyat, responsable del Programa d’Autoocupació Incorpora de la Caixa a terres gironines.

Si el cuquet de l’emprenedoria s’ha despertat, no badeu i poseu-vos en contacte amb ell! Disseny de plans d’empresa, model de negoci, projectes d’autoocupació i vocació de servei a les persones són els seus pilars.