El Servei d’Autoocupació de l’entitat continua treballant, des d’una vessant social, en fomentar l’autoocupació com una possibilitat real d’inserció laboral, donant suport a les persones emprenedores i col·laborant amb entitats públiques i privades dels territoris, amb el propòsit de fomentar l’economia Social i l’Autoocupació.

Girona Brots; Producció agrícola de microplantes.

Girona Brots és un emocionant projecte en model de franquícia, que té com a objectiu principal cultivar i comercialitzar microvegetals d’alta qualitat. Amb un enfocament en la sostenibilitat i la salut, aquest projecte busca oferir als clients una opció saludable i deliciosa per enriquir les seves dietes. El projecte es basa en els principis del cultiu sostenible, utilitzant tècniques de cultiu innovadores per garantir la qualitat superior dels microvegetals. S’implementen pràctiques de cultiu respectuoses amb el medi ambient, minimitzant l’ús de productes químics i prioritzant l’ús eficient de recursos com l’aigua (estalvi de fins al 90% respecte cultiu convencional) i l’energia.

 

El Daniel Torreño al cap davant del projecte, ens explica la seva experiència d’emprenedoria;

La meva relació amb el servei d’autoocupació de la Fundació Gentis comença en el mes de maig de 2023, tenia la inquietud de portar a terme la idea de negoci gràcies a la informació que vaig obtenir de la franquiciadora. Em vaig informar i vaig veure que era una molt bona oportunitat.

Un cop pressa la decisió d’emprendre vaig consultar les possibilitats del finançament del projecte i en Josep Ensenyat, responsable del Servei d’autoocupació de la Fundació Gentis a Girona, em va assessorar sobre la línia de Microcrèdits socials per a persones emprenedores i immediatament ens vam posar a treballar per l’elaboració del pla de negoci del meu projecte.

He rebut un suport constant des del principi, em van assessorar en el plantejament del projecte i sobretot en la valoració econòmica d’aquest, treballant el pla d’inversions i les previsions de venda com a principal eina per valorar la viabilitat a mitjà termini, oferint-me tutoritzacions alhora de la creació del negoci i suport en la redacció del pla d’empresa. Relació cordial i fluida, mantenint contacte directe quan ha sigut necessari i assessorament en les gestions de posada en marxa de l’activitat.

Faig una valoració del tot positiva del meu pas pel servei, molt content d’haver trobat una manera d’engegar un negoci tenint el suport de professionals al meu costat, que no només m’ha donat coneixement sinó també seguretat, una part molt important a l’hora d’emprendre. Actualment, tinc un negoci en funcionament amb primers clients fidelitzats, i perspectives de creixement per estabilitzar la meva situació econòmica.