eL sERVEI D’AUTOOCUPACIÓ AJUDA A portar a terme IDEES DE NEGOCI

Aquest darrer any 2020, malgrat totes les restriccions conegudes, des del Servei d’Autoocupació Gentis i els seus punts d’atenció a Girona i les Terres de l’Ebre, s’han pogut oferir assessoraments en emprenedoria i autoocupació a 89 persones interessades en la possibilitat d’establir-se pel seu compte com a persones treballadores autònomes.

Hem pogut treballar en els plans d’empresa de projectes de sectors com el comerç, transport, serveis personals i fins hi tot l’hostaleria, que finalment s’han concretat en la creació 47 de petits negocis i microempreses, als que seguirem donant suport en la seva fase de consolidació.

Pel que fa l’apropament al finançament social, gràcies al nostre assessorament, s’han formalitzat 31 operacions de préstec per un import total de 597.000 €. La nostra entitat forma part de la Xarxa de Punts d’Autocupació Incorpora que ens permet trobar fórmules de finançament pels projectes i a la vegada treballar amb altres entitats i ens locals per generar sinèrgies que afavoreixin l’impuls a la creació d’empreses i generar teixit empresarial.

Aquest any, seguim a disposició de les persones interessades en autoocupar-se, per ajudar-les a fer realitat els seus projectes i oferir el nostre suport abans, durant i després de l’inici de la seva activitat per compte propi.

El nostre repte d’aquest any es focalitza en poder donar respostes urgents a les persones emprenedores que van iniciar el seus projectes i a la vegada ser capaces de traslladar les noves oportunitats que es generen en qualsevol època de crisi a futures persones emprenedores.

Com et podem ajudar?

  • T’assessorem a l’hora de definir el projecte. Conjuntament fem un pla d’empresa que garanteixi la viabilitat i el creixement del projecte, amb el suport de personal tècnic especialitzat.
  • T’ajudem a trobar finançament
    Assessorem sobre els requeriments de finançament i en l’inici de l’activitat. Analitzem quines vies de finançament hi poden haver a través de microcrèdits socials.
  • Et fem un seguiment personalitzat. Per afavorir la consolidació del negoci propi, t’oferim acompanyament, tutorització i suport, abans, durant i després de començar l’activitat empresarial.

Sobre l’autoria

Josep Ensenyat, tècnic del Punt d’Autoocupació Incorpora de Gentis a Girona

En Josep gestiona accions del servei d’Autoocupació i Emprenedoria de l’entitat i té el seu focus en la reactivació de l’economia local, social, cooperativa i comunitària. El podeu trobar a la seu de Gentis de Girona.